Malatya'da Yoğun Bakımlarda Doluluk Oranı Artıyor
Malatya İl Sağlık Müdürü Recep Bentli, Covid-19 pandemisi nedeniyle hastaneye yatışlarda ciddi bir artış olduğunu belirterek, Malatya’daki yoğun bakımlarda yüzde 70 civarında bir doluluğun olduğunu açıkladı. Bentli, Türkiye genelinde İngiltere mutasyonlu virüsün Wuhan virüsünün yerini aldığını, bu virüsün de çok hızlı yayıldığını ifade etti.

Türkiye genelinde Wuhan virüsünün yerini İngiltere mutasyonlu virüsün aldığını ifade eden Bentli, Malatya’da vaka sayılarında daha çok merkezde artış yaşandığını belirterek, "Artık mutasyon tüm Türkiye’deki yerini almış durumda. Türkiye’de yüzde 80’in üstünde. İlimizde aynı seviyelerde. Bundan önce merkezde vaka sayıları yoğun iken, maalesef şu anda özellikle Doğanşehir, Darende, Akçadağ gibi daha büyük olan ilçelerimizde de vaka sayılarının eylül ve kasımdaki rakamlara göre çok daha yüksek olduğunu görüyoruz" dedi.
“Kısıtlamalar artabilir”
İngiltere mutasyonlu virüsün daha bulaşıcı olduğunu kaydeden Bentli, vatandaşlara tedbirlere uymaları çağrısını yineledi. Bentli, vaka sayılarında artış yaşanırsa kısıtlamaların artacağını da sözlerine ekledi.
