Muş Devlet Hastanesinde İlk Kez Açık Kalp Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi

Muş Devlet Hastanesinde 2019 yılında kurulan açık kalp ameliyat merkezinde ilk kez açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

Muş Devlet Hastanesinde İlk Kez Açık Kalp Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi
Göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye giden ve yapılan tetkikler sonucu ana damarında darlık ve pıhtı tespit edilen 51 yaşındaki 4 çocuk babası Ramazan Tek, ameliyata alındı.

Yaklaşık 4 saat süren başarılı ameliyatla sağlığına kavuşan Tek, kontrollerin ardından taburcu edildi.

Başhekim Op. Dr. Bahattin Bayar, hastanede personel eğitimi, cihaz ve donanımların yanı sıra Sağlık Bakanlığının desteğiyle açık kalp ameliyatlarını yapmaya başladıklarını söyledi.

Merkezin hazırlık sürecinin uzun sürdüğünü ve yaklaşık 1,5 yıldır bunun mücadelesini verdiklerini anlatan Bayar, şöyle konuştu:

"Sadece açık kalp ameliyatı değil, bunun dışında diğer işlemleri de hastanemizde başarılı şekilde uyguluyoruz. Hastanemiz sevk veren bir hastaneden ziyade, çevre illerden sevk alan bir hastane noktasına geldi. Bundan sonra da hastanemizde eğitim araştırma ve üniversite hastanelerinde yapılan girişimsel işlemleri, açık kalp ameliyatları ve girişimsel radyolojik işlemlerini başarılı şekilde uygulayacağız. Vatandaşlarımızın il dışına gitmesine gerek kalmayacaktır."

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Ertürk Karaağaç ise 2019'dan bu yana ilk kez koordinatör hastane eşliğinde kalp cerrahisi operasyonu yaptıklarını belirtti.

Yapılan anjiyoda hastanın ana damarında darlık ve pıhtı tespit edildiğini aktaran Karaağaç, "Göğüs ağrısı olması sebebiyle hastamızı acil olarak ameliyata aldık. Ameliyatımız yaklaşık 4 saat sürdü. Ameliyat sonrası 2 gün yoğun bakım takibine aldık. 5 günde serviste tuttuk. Bütün tetkikleri normal ve genel durumu iyi olan hastamızı bugün taburcu ettik." dedi.

Hasta Ramazan Tek de doktorlara gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA