Umman'dan Filistin Ve İsrail'e, Doğrudan Barış Müzakerelerine Destek Mesajı

Umman, Filistin ve İsrail'e, doğrudan barış müzakerelerini desteklediği mesajını iletti.

Umman Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ve İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Her iki mevkidaşına da ülkesinin, doğrudan barış müzakerelerine destek verdiğini belirten Busaidi, Umman'ın, iki devletli çözüm ve doğrudan müzakereler yoluyla, Orta Doğu'da adil ve kapsamlı barışı istediğini kaydetti.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı Ashkenazi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Umman Dışişleri Bakanı ile iyi bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti.

Görüşmede bazı konularda fikir alış verişinde bulunduklarını kaydeden İsrailli Bakan, bölgede istikrar ve barışı sağlamaya yönelik çabaları desteklemenin önemine işaret etti.

Ashkenazi, "Doğrudan iletişimimizi sürdürme ve iş birliğini daha da artırma konusunda anlaştık." ifadesini kullandı.

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki'den ise Ummanlı mevkidaşıyla telefon görüşmesine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Umman'ın İsrail'le diplomatik ilişkileri bulunmuyor ancak Muskat yönetimi, son dönemde bazı Arap ülkelerinin İsrail'le yaptığı normalleşme anlaşmalarını desteklediğini duyurmuştu.

Kaynak: AA