Avustralya, Moderna Asisinin Hatirlatma Dozu Olarak Kullanimini Onayladi

Avustralya Terapötik Ürünler Idaresi (TGA), Moderna'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisinin Avustralyalilara hatirlatma dozu olarak vurulmasina onay verdigini bildirdi.

TGA’nin internet sayfasindan yapilan yazili açiklamada, kullanimina onay verilen Kovid-19 asilarindan herhangi birinin çift dozunu yaptiranlarin, ilk dozu yaptirmalarindan en az 6 ay sonra Moderna firmasinin "Spikevax" asisini üçüncü doz olarak alabilecekleri duyuruldu.

Onayin 18 yas ve üzerindekileri kapsadigi belirtilen açiklamada, Moderna asisinin güvenlik ve etkinligini destekleyen mevcut verilerin dikkatli sekilde degerlendirilmesinin ardindan, destekleyici dozun geçici olarak onaylandigi vurgulandi.

Kararla birlikte Moderna asisi, Pfizer-BioNTech'in ürettigi Kovid-19 asisinin ardindan Avustralya’da hatirlatma dozu olarak kullanimina izin verilen ikinci asi oldu.

TGA'nin kasimda Pfizer-BioNTech’in Kovid-19 asisina üçüncü doz olarak onay vermesinin ardindan simdiye kadar 500 bin Avustralyali hatirlatma dozunu yaptirdi.

Kovid-19’un Delta ve Omicron varyantlarina karsi mücadelenin sürdügü Avustralya’da, asinin çift dozunu yaptiranlarin orani yüzde 87,2, tek dozunu yaptiranlarin oraniysa yüzde 92.

Resmi rakamlara göre, Kovid-19'un ilk kez 25 Ocak 2020’de kaydedildigi Avustralya’da, bugüne kadar 222 bin 260 kisi virüse yakalanirken, 2 bin 74 kisi hayatini kaybetti.

Halen 16 bin 335 aktif vakanin bulundugu ülkede, 60’i yogun bakimda olmak üzere 543 kisi hastanede tedavi görüyor.

Kaynak: AA