Sivas Masal Evi Yeniden Hizmete Basladi

Milli Egitim Bakanligi ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu is birliginde, ortak degerlerin nesilden nesile aktarilmasi ve çocuklarin hayal güçlerinin gelistirilmesi amaciyla nisan ayinda açilan Sivas Masal Evi, elektrik panosunda çikan yangindan sonra yeniden çocuklarin hizmetine basladi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Sivas Masal Evi'ni ziyaret eden ve çocuklarla çesitli etkinliklere katilan Vali Salih Ayhan, yangin sonrasinda Sivas Masal Evi'nin geçici bir süre kullanilamadigini hatirlatti.

Vali Ayhan, "Gerekli tadilatlarini yaptik ve bugün Sivas Masal Evi'ni ögrencilerimizle tekrar bulusturuyoruz. Çocuklarimiz kaldiklari yerden öz yurtlarina yolculuga devam edebilirler. Çocuklarimizin hayallerini tetiklemek, hayallerini zenginlestirmek ve bu toplumun degerleriyle bütünlestirmek için hep birlikte birçok projeyi daha hayata geçirecegiz." ifadelerini kullandi.

Burasini çok önemsediklerini vurgulayan Ayhan, "Çikan yanginin izlerini silerek çocuklarimiza kazandirmak için hemen tadilatini yaptik. Burada kisin içeride yazin da bahçesinde çok güzel egitimler verecegiz. Yanginin izlerini silip, daha da detaylandirarak bütün eksiklikleri gideren egitim camiamiza tesekkür ediyorum. Sivas Il Özel Idaresi de sehrimizin çocuklari için bütün gayretiyle çalisiyor. Bu binayi da çocuklarimiza hediye etti. Masal Evimiz tekrar hayirli ugurlu olsun." degerlendirmesinde bulundu.

Sivas Masal Evi, 13 Nisan'da çikan yanginda kullanilamaz hale gelmisti.

Kaynak: AA