Trump'in Sosyal Medya Girisimi 1 Milyar Dolar Yatirim Hedefliyor

Eski ABD Baskani Donald Trump'in yeni sosyal medya girisimi Trump Medya ve Teknoloji Grubu ve Digital World Acquisition Corp. (DWAC) bir grup yatirimcidan yaklasik 1 milyar dolar almak üzere abonelik anlasmalarina girdigini duyurdu.

Reuters’in haberinde, geçen ay basinda Trump’in sosyal medya sirketi Truth Social için Trump Medya ve Teknoloji Grubu ile birlesen DWAC'in ortakliga 293 milyon dolar ayirarak, toplam yatirimi 1,25 milyar dolara çikaracagi belirtildi.

Haberde, anlasmada Trump Media’nin degerinin 875 milyon dolar olarak belirlendigi ve DWAC’in Trump destekçileri ve günlük islemciler tarafindan yükseltilen hisseleri de hesaba katildiginda toplam degeri 3 milyar dolara çikarmak üzere 1 milyar dolar yatirim toplamaya çalistigi kaydedildi.

Henüz sosyal medya uygulamasi Truth Social’i faaliyete geçirmeyen grubun, girisimle ilgili iddialar üzerinden kar elde etmeye çalistigi iddia ediliyor.

Ismi açiklanmayan kaynaklar, büyük Wall Street kurumlarinin itibar endiselerinden dolayi gruba yatirimdan uzak durdugunu, ancak bazi özel yatirim fonlari, aile sirketleri ve bireylerin katiliminin beklendigini bildirdi.

Kaynak: AA