Iran Açiklamasi 'Natanz Nükleer Tesisi Yakinlarinda Tatbikat Gerçeklestirdik'

Iran’in Natanz Hava Savunma Sistemi Komutanligi tarafindan nükleer tesis yakinlarindaki patlama sesine iliskin yapilan açiklamada, “Tesis yakinlarinda duyulan patlama sesi olasi bir saldiriya hizli tepki verilmesini test etmek amaciyla füze denemesinden kaynaklandi” denildi.

Iran Açiklamasi 'Natanz Nükleer Tesisi Yakinlarinda Tatbikat Gerçeklestirdik'


Iran’in Isfahan kentinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi yakinlarinda patlama sesi duyuldugu ifade edilmis, bazi kaynaklar patlamanin bir saldiri nedeniyle meydana geldigini iddia etmisti. Duyulan patlama sesine iliskin Natanz Hava Savunma Sistemi Komutanligi tarafindan yapilan açiklamada, Natanz Nükleer Tesisi’ne yönelik olasi bir saldiriya karsi hava savunma tatbikati yapildigi belirtilerek, “Tesis yakinlarinda duyulan patlama sesi olasi bir saldiriya hizli tepki verilmesini test etmek amaciyla füze denemesinden kaynaklandi” ifadelerine yer verildi.



Iran Silahli Kuvvetler Sözcüsü Emir Taki Hani ise devlet televizyonuna yaptigi açiklamada, hava savunma sisteminin test edildigini belirterek, “Olasi bir saldiriya karsi hava savunma sistemimizi test ettik. Natanz etrafinda konuslu hava savunma sistemlerinin savunma degerlendirmesini yapmak için bu tatbikati gerçeklestirdik. Hiç bir endiseye gerek yok” dedi.



Israil, Natanz Nükleer Tesisi’ni hedef almisti

Tahran yönetimi 2020 yilinin temmuz ayinda Natanz Nükleer Tesisi’nde yangin çiktigini duyurmus ve çikan yangina Israil sabotajinin neden oldugunu açiklamisti. Geçtigimiz nisan ayinda ise tesise saldiri girisimi olmustu.
Kaynak: İHA