Çocuklarini Trafik Kazasinda Kaybeden Aile Suçlunun En Agir Cezayi Almasini Bekliyor

Çanakkale'nin Biga ilçesinde trafik kazasinda hayatini kaybeden elektrikli bisiklet sürücüsü Necati Kaan Sahin'in ailesi, çocuklarinin ölümüne neden olan sürücünün en agir cezayi almasini beklediklerini ifade etti.

Biga'da 11 Agustos'ta Mehmet Ali S. idaresindeki 17 ACH 528 plakali otomobilin Sakirbey kavsaginda elektrikli bisikletine çarpmasi sonucu yasamini yitiren Sahin'in, ailesi gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Baba Mustafa Sahin (47) olayin kaza degil cinayet oldugunu söyledi.

Hala kazanin sokunda olduklarini belirten Sahin, "Kaan bizim hayatimizda her zaman vardi. Aldigimiz kararlarda vardi. Hayatla ilgili bize birçok sey ögretirdi. Bir büyük gibi konusurduk. Gitti hala bize çok sey ögretti. Insan olmayi ögretti. Iyi insanlarla tanismamiza vesile oldu. Birçok konu hakkinda ön yargilarimizi kirdi. Iyi ki bizim çocugumuz olmus. Allah ondan razi olsun. Biz de ona layik bir aile olmak için elimizden gelen her seyi yapacagiz. Biz yasayan ölüler gibiyiz. Bizim gibi yüzlerce, binlerce ayni olayi yasayan, ölü gibi yasayan insanlar var. Devletimizden bununla ilgili ciddi yaptirimlar gelmesini istiyoruz." dedi.

Katillerin sokaga salinmasini istemediklerini, yargilanmalarini ve ceza almalarini beklediklerini dile getiren Mustafa Sahin, söyle devam etti:

"Alkol alip trafige çikarken direksiyonun basina geçtiginde basina neler gelebilecegini, birine zarar verirsem bunun sonuçlarinin neler olabilecegini bilmesi gerek. 6 Aralik Pazartesi günü Ankara Mülkiyeliler Birligi teras katinda basin toplantisi yapacagiz. Bizim durumumuzda olan, bizim yasadigimiz aciyi yasayan aileler toplanacagiz. Isteklerimizi dile getirecegiz. Birilerine sesimizi duyurmayi amaçliyoruz. Gerekirse tüm Türkiye'deki insanlari tek tek, kapi kapi gezerek insanlari bilinçlendirecegiz. 7 Aralik Sali günü yine Ankara'da Sihhiye Adliyesi önünde toplanacagiz. Umut için bütün aileler destek olacagiz. Katilin en yüksek cezayi almasi için elimizden gelen her seyi yapacagiz. Bundan sonra kendi hayatlarimizi biraktik. Onlar için mücadele edecegiz. Bu ayin 24'ünde 4. durusmamiz var. Muhtemelen karar durusmasi olacak. Katilin en yüksek cezayi almasini istiyoruz. Benim oglum 20 yasinda idi. 20 yasinda öldürüldü. Katilin en az 20 yil ceza almasini istiyorum. Bize bunu devletimizde borçlu. Hukuk da borçlu."

Anne Nermin Sahin (42) ise oglunu kaybedeli 115 gün oldugunu ifade etti.

Bu sürenin kendileri için 30 yil, 40 yil gibi oldugunu söyleyen Sahin, "Alkollü ölüme sebebiyet veren katillere caydirici cezalar maalesef yok. Türkiye'de benim gibi yüzlerce anne var. Eger ki bu katillere caydirici cezalar verilmis olsaydi benim oglum simdi okulunda olacakti. Belki biz onunla görüntülü kosuyor olacaktik. Bana okul anilarini anlatacakti ama yok, caydirici ceza yok. Dogal olarak da o katilin, devletin bana bir evlat borcu var. Bunu ödesinler istiyorum. Katilin hapse girmesini istiyorum." diye konustu.

???????- Olay

Biga'da 11 Agustos'ta Mehmet Ali S. idaresindeki 17 ACH 528 plakali otomobilin Sakirbey kavsaginda elektrikli bisikletine çarpmasi sonucu yaralanan Necati Kaan Sahin, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetmisti. Sahin, YKS sayisal alanda Türkiye derecesi elde etmis, yerlestirme sonuçlarina göre de Kocaeli Üniversitesi Tip Fakültesini kazandigi belirlenmisti.

Kaynak: AA