MAÜ'de Bölgesel Kalkinma Toplantisi Yapildi

Mardin Artuklu Üniversitesinde Bölgesel Kalkinma Toplantisi düzenlendi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Kamu Özel ve Karma Sektör Isbirligi Koordinatörlügünce, sektör temsilcilerinin katilimiyla Bölgesel Kalkinma Toplantisi yapildi.

Bölgesel kalkinma modelinin ele alindigi toplantida, TRC3 Ihracat Destek Merkezine yönelik proje tanitimi ve yeni dönemde izlenecek stratejilere yönelik müzakerelerde bulunuldu.

Rektör Prof. Dr. Ibrahim Özcosar, üniversiteyi bölgesel kalkinma odakli bir kurum haline getirerek Mardin'in ve bölgenin katma deger seviyesini yükseltmeyi hedeflediklerini, bu hedefle çalismalarini sürdürdüklerini belirtti.

Özcosar, söyle konustu:

"Üniversitemiz ile sektörel isbirliklerinin artirilmasi ve kurumsal kapasitenin gelistirilmesine odaklandik. Sehrimizin ve bölgemizin önce gelen sektör temsilcileriyle benzer toplantilari daha genis kapsamda gerçeklestirmeye devam edecegiz. Bölgesel kalkinmanin hiz kazanmasi için çalismalar hizla devam edecektir."

Toplantiya, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ömer Bozkurt, Dicle Kalkinma Ajansi (DIKA) Genel Sekreteri Dr. Ahmet Alanli, Mardin Artuklu Üniversitesi Kamu Özel ve Karma Sektör Isbirligi Koordinatörü (MAÜKÖK) Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Behzat Ekinci, OSB Yönetim Kurulu Baskan Vekili Nasir Duyan, MÜSIAD Mardin Sube Baskani Mehmet Ileri, ASKON Mardin Sube Baskani Hatip Çelik, Mardin ve ilçelerinin ticaret ve sanayi odasi yönetim kurulu baskanlari ve sektör temsilcileri katildi.

Kaynak: AA