Anadolu Lisesinden Göçü Önleme Amaçli Proje

Kütahya’nin Hisarcik ilçesi 15 Temmuz Sehitleri Anadolu Lisesinde “Hisarcik’ta Kal, Ödülünü Al” isimli göçü önleme amaçli proje baslatildi.

Anadolu Lisesinden Göçü Önleme Amaçli Proje
Okul Müdürü Ismail Aydin, ilçe ve köylerinde okuyan 8. sinif ögrencilerinin LGS sinavinda 300 ve üzerinde puan almalarini ve lise egitimlerine 15 Temmuz Sehitleri Anadolu Lisesinde devam etmelerini tesvik etmek amaciyla okul aile birligi tarafindan 300 ve üzerinde puan ile okulumuza gelen ögrencilerin ödüllendirilmesine karar verildigini söyledi.



Yeni egitim ögretim yilina Kütahya Il Milli Egitim Müdürlügünce yürütülen Egitim ve Gelisim Programi (EGEP) projesi kapsaminda Ödüllü Sinif, Denemenin Fatihleri, Netleri Ile Devlesenler isimli üç akademik proje ile basladiklarini belirten Müdür Aydin, “EGEP kapsaminda “Hisarcik’ta Kal Ödülünü Al” isimli proje ile LGS’ de 300 ve üzerinde puan alan ögrencilerimizin okulumuzda egitim görmesi saglanarak, sinavla ögrenci alan okul atmosferi olusturulup derslerin daha verimli islenmesi ve üniversite hayallerine evlerine yakin bir okulda kavusmalari saglanacaktir. Ilçe ögrencilerimizin lise egitimi için ilçe veya il disina gitme sorunu ortadan kalkacaktir. Devletin ve ailelerin üzerindeki maddi yük azalacak, ayni zamanda ögrencisinin egitimi nedeniyle yapilan göç engellenmis olacaktir” dedi.

Kaynak: İHA