Muharrem Ince'den Erken Seçim Açiklamasi Açiklamasi 'Tahminim, Iktidar 26 Haziran'da Seçim Yapmayi Planliyor'

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, erken seçimin yapilacagi tarihle ilgili bilgi vererek, “Benim tahminim, iktidar 26 Haziran’da seçim yapmayi planliyor” dedi.

Muharrem Ince'den Erken Seçim Açiklamasi Açiklamasi 'Tahminim, Iktidar 26 Haziran'da Seçim Yapmayi Planliyor'
Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, Kastamonu ziyareti kapsaminda Doga Kültür Köyü Ögretmenevinde basin mensuplariyla bir araya geldi. Burada gündeme dair açiklamalarda bulunan Ince, memleketi karis karis gezdiklerini belirterek, “Bir ülkenin ekonomik olarak büyüyebilmesi için, kalkinabilmesi için önce üretmesi gerekir. Üretmiyorsa burada bir büyümeden, kalkinmadan söz edilemez. Finansal araçlari indirerek çikararak bir takim manipülasyonlar yaparak ülke kalkinamaz, ülke büyüyemez. Çok degil bundan kisa süre önce Sayin Erdogan, ’Verin yetkiyi, görün etkiyi’ demisti. Millet de yetkiyi verdi, etkiyi de gördük. 4,5 liradan almisti dolari 2018’de, verin yetkiyi dediginde dolar 3 liraydi, sonra 4,60’di 2018’de, bugün 18’leri gördük, 12’ye düstügünde de bayram edenler var. Yani, esegi kaybettirip sonra buldurarak bayram edenler var ne yazik ki” dedi.



“Gübrenin fiyatini 10 bin lira düsürün, hatti bedava dagitin bakin görün ne oluyor”

Marketteki ürünlerin fiyatlarina deginen Ince, “Degerli arkadaslar, marketler el yakiyor. Gidin markete görürsünüz. Fiyat istikrarini konusmuyor. Gelir dagilimindaki adaletsizlikleri konusmuyor. Üretimi konusmuyor, hep söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti bir üretim seferberligi baslatmalidir. Hepimiz sunu düsünmeliyiz; ne kadar üretecegiz, nasil üretecegiz ve bunu nasil adil bölüsecegiz? Eger bunlari konusmazsak durumumuz vahimdir” dedi.



“Devlete olan güveni yeniden saglayacagiz”

Milletin sagduyusuna güvendiklerini vurgulayan Ince, “Memleket Partisi olarak bu seçimlerde bir sürpriz yapacagimiza inaniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kilit partisi olacagimiza, olaganüstü bir oy alacagimiza inaniyoruz. Çünkü milletimizin içinde namuslularin namussuzlardan fazla oldugunu biliyoruz. Helal kazananlara güveniyoruz, kan bagisi yapanlara, organ bagisi yapanlara güveniyoruz, yolda buldugu parayi sahibine teslim edenlere güveniyoruz. Yolda buldugu ekmek parçasini öpüp, alnina koyup bir kenara koyanlara güveniyoruz. Yetimin basini oksayanlara, fakirin karnini doyuranlara güveniyoruz ve önümüzdeki seçimde Türkiye’de bu gidisattan kurtulacagimiza inaniyoruz. Memleket Partisi olarak ilk yapacagimiz islerden birisi, devlete olan güveni yeniden tesis etmektir. Bir zamanlar ÖSYM’ye herkes güvenirdi, simdi hiç kimse güvenmiyor. AK Parti’ye oy verenlere sesleniyorum, siz TÜIK’e güveniyor musunuz? Güvenmiyorsunuz, biz de güvenmiyoruz. Siz ÖSYM’ye güveniyor musunuz? Biz de güvenmiyoruz. Sorulari çaldiklari zaten ortaya çikti. Ilk isimiz devlete olan güveni yeniden tesis edecegiz. Yargi bagimsizligini, tarafsizligini, etkinligini yeniden saglayacagiz. Özgür bir medya olusturacagiz. Medyanin yüzde 90’i iktidarin, yüzde 10’u muhalefetin elinde. Bakin su konusmalarimin bir karesini Halk TV veremez. Parasini keser CHP. A Haber de veremez. Biri bir tarafin militani, digeri bir tarafin militani, böyle medya olmaz. Allah’tan yerel medya var. Allah’tan merkezde kalan bir miktar korkusuz medya var” ifadelerini kullandi.

“KPSS birincisi mülakatta elendi, bu hangi vicdana sigar”

Ögretmenlik aliminda gerçeklestirilen mülakat ile ilgili çikan tartismalar hakkinda da konusan Ince, “Rekabete açik bir kamu ihale kanunu çikaracagiz. Liyakati esas alacagiz. Arkadaslar, bir ögretmen olarak içimi sizlatan olaylara sahitlik ediyorum. KPSS’de birinci olmus, 95 puan alarak ilk bese girmis, mülakatta çocuga düsük not vererek eliyorlar. Sizin hiç vicdaniniz yok mu? Sizin Allah’iniz yok mu? Sizin kitabiniz yok mu? Siz nasil Müslümansiniz? Siz nasil sahtekarsiniz, utanmiyor musunuz? Sinav birincisi olmus bir çocugu mülakatta elemeye utanmiyor musunuz, vicdansizlar” dedi.



“Benim tahminim, iktidar 26 Haziran’da seçim yapmayi planliyor”

Erken seçimle ilgili açiklamalarda bulunan Ince, “Degerli arkadaslarim, seffaf bir ülke haline gelecegiz. Öncelikli sektörlerimizi belirleyecegiz. Dijital teknoloji, ilaç sanayi, tarim, turizm, tarima dayali sanayi, savunma sanayini öncelikli hale getirecegiz. Bes yildizli demokrasiyi kurmadan, bes yildizli turizme sahip olamayiz. 100 milyon turist, 100 milyar dolar turizmden gelir hedeflerimiz arasinda olacak. Mutlaka bagimsiz bir merkez bankasi yapacagiz. Merkez bankasi baskanim demeyecegiz, sayin merkez bankasi baskani diyecegiz. Yazilimin üssü haline getirecegiz Türkiye’yi. Film sektörünü, markayi, modayi yeniden konusacagiz. Bir de tasarruf kismi var. Kriz anlarinda tasarruf da önemlidir. Gelecek için üretimi düsünecegiz ama tasarrufu da düsünecegiz. Basta Odalar Borsalar Birligi olmak üzere TOBB gibi kuruluslarin kasalarinda milyar dolarlar var. Bunlari üyelerine aktaracagiz. Önümüzdeki seçimde bir çagrida buluyorum, hiç bir siyasi parti hazineden yardim almasin. Biz nasil su anda hazine yardimi almadan bu gördügünüz gönüllülerle masraflarimizi karsiliyorsak, bir defaya mahsus; bu kriz döneminde siyasi partiler hazine yardimi almasinlar ve bu yardim fakir fukaraya verilsin. Siyasi partiler de kendi gönüllüleriyle kampanyalarini yürütsün. Bu fakir milletten aldiklari paralarla, sokaklara parti bayraklarini asmasinlar. Hem adalet saglansin, hepimiz birlikte olalim hem de fakir fukaraya bir katkisi olsun. Yine gida ve temel ihtiyaçlarda KDV ve ÖTV’nin mutlaka düsürülmesi lazim. Bunun mutlaka olmasi lazim. Benim tahminim, iktidar 26 Haziran’da seçim yapmayi planliyor. Nereden çikardiniz bunu derseniz, sinavlarin tarihlerini degistirdi. 26 Haziran’i bos birakti. Eger öyle olacaksa hem simdi bir hazine yardimi alacaklar, hem de seçim parasi alacaklar. Iki kere, bu yaziktir günahtir. Bu hazine yardimi ve seçim paralarindan vazgeçip, bunu millete verip, esit sartlarda rekabet etmeliyiz. Bu mülakat sistemiyle gençlerin içini acitanlara, bu çocuklara haksizlik yapanlara, bu çocuklari eleyenlere de Allah da sizin belanizi versin” diye konustu.



“Bahar ayinda Kastamonu’ya tekrar gelecegim”

Ilkeli bir siyasetten yana oldugunu ifade eden Ince, “Konjonktürel siyaset bana göre degil. Dokunulmazliklar konusunda eski partimle ayri düstüm. Ben hayir oyu verdim. Bugün de yaptigimin arkasindayim. Bugün olsa yine hayir oyu veririm. Sonra, bu kafayla giderseniz dolar 8-10 lira olur dedim. Iktidar destekçisi bir gazete yazari, ’Muharrem Ince bunu nereden biliyor, MIT onu sorgulasin’ dedi.

Ben göze aldim. Sonra bu kafayla giderseniz ’15 lira olur’ dedim. Lafimin arkasindayim. Dolayisiyla ne diyorsak o. Degismek baska bir seydir, baskalasmak baska bir seydir. Ben degisimden yanayim. Ama degismek güzele dogru gitmektir. Baskalasmak ise hedeflerinden, durusundan sapmaktir. Muharrem Ince 57 yasinda, Atatürkçü bir çizgide geldi, bu çizgide devam ediyor. Kastamonu’dan milletvekilimiz olacak. Adim gibi eminim, takip ediyorum partinin üye yapisini. Her partiden istifa edip bize gelen var. Bir makul çogunlukta bulusacagimiza inaniyorum. Kastamonu’dan bir milletvekili çikaracagiz. Herhalde Kastamonu’ya son 3 sene içerisinde 4’üncü gelisim. Il Baskanimiza söyledim, bahar aylarinda tekrar buradayim” seklinde konustu.



“Hem iktidarin hem de Millet Ittifaki’nin yaninda olmayacagiz”

6 Subat’tan itibaren yapilacak her seçime girme haklari oldugunu ifade eden Ince, “Yüksek Seçim Kurulu ocak ayinda seçim karari yayinlarsa, giremiyoruz. 41 ilde yapilasmayi tamamlayinca 6 ay geçmesi gerekiyor. 6 Subat’tan sonraki bütün seçimlere girecegiz. Biz Memleket Partisi olarak sloganimiz belli, ‘Ne Cumhur, ne Millet, tek yol Memleket’ diyoruz. Biz seçimlere böyle girecegiz. Fakat seçimlere yakin tekrar degerlendiririz. Bizim bu iktidarin yaninda olmayacagimiz kesin. Fakat bu Millet Ittifaki’nin yaninda olacagimizin anlamina gelmez. Neden tek basimiz 50 arti 1 almayalim? Bunun için var gücümüzle çalisacagiz. Ortada seçim yok iken de ben, partilerin amcaoglu, halaoglu, dayioglu gibi akraba partileri haline gelmelerini de anlayamiyorum. Bir siyasi partinin ilkeleri olur. Tek basina iktidar olmak birinci hedefi olmalidir. Bizim hedefimiz tek basina iktidar olmak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA