Almanya'da Covid-19 Protestosunda 4 Yasindaki Çocuk Polisin Siktigi Biber Gazindan Etkilendi

Almanya’nin Schweinfurt kentinde asi ve korona virüs kisitlamalarina karsi gerçeklestirilen protestoya müdahale eden polisin siktigi gazdan 4 yasindaki çocuk da etkilendi. Anne hakkinda çocugu "kalkan" olarak kullandigi gerekçesiyle sikayette bulunuldu.

Almanya'da korona virüs salginina karsi alinan önlemlere yönelik tepkiler sürüyor. Bavyera eyaletine bagli Schweinfurt kentinde geçtigimiz pazar günü korona virüs kisitlamalarina karsi gerçeklestirilen protestoda polis, göstericilere karsi cop ve biber gazi kullandi. Tansiyon yükseldigi gösteride polisin siktigi gazdan 4 yasindaki çocugun da etkilendigi ortaya çikti. Sosyal medyada hizla yayilarak tepki çeken görüntülerde, çocugun çiglik attigi, iki polis memurunun olayin ardindan çocuga müdahalede bulundugu görüldü.

Polisten yapilan açiklamada, 4 yasindaki çocugun bulundugu yere biber gazinin sikilmasinin, annesinin polis tarafindan kapatilan bölgeye barikatlari yikarak girme girisiminin ardindan yapildigi ifade edildi. Anne hakkinda çocugu 'kalkan' olarak kullandigi gerekçesiyle polis tarafindan sikayette bulunuldu.

Yaklasik 2 bin 500 göstericiye cop ve biber gaziyla müdahale eden polis, 44 kisiyi de gözaltina aldi.

Polisten ailelere elestiri

Polis Sendikasi Baskani Oliver Malchow, ebeveynlerin Covid-19 protestolarinda çocuklarini 'polis tedbirlerine karsi koruyucu kalkan' olarak kullanmakla suçladi. Malchow, 'Bu anneler ve babalar, çocuklarinin siddetli bir çatismaya girecegini kabul ediyor' dedi.

Malchow ayrica gösterilerde asi karsitlarinin giderek radikallestigini vurguladi.
Kaynak: İHA