Adana'da Kayinbiraderini Biçaklayan Zanli Hakkinda Uzaklastirma Karari Oldugu Ortaya Çikti

Zanli ile bosanma asamasindaki karisi D.A: 'Daha önce 4 kez uzaklastirma karari uygulandi. Kendimi güvende hissetmedigim için talebim üzerine bu karar uzatildi'

Adana'da, bosanma asamasinda oldugu karisinin yasadigi baba evine giderek kayinbiraderini biçakla yaralayan, kaçmak isterken de darbedilerek agir yaralanan zanlinin, hakkinda esine karsi uygulanan uzaklastirma kararini ihlal ettigi belirlendi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde önceki gün ayrilma asamasindaki esi D.A'nin (50) kaldigi kayinpederinin evine giden ve çikan kavgada kayinbiraderi Fatih Y'yi biçaklayip kaçmaya çalisirken karisinin yakinlarinca darbedilerek agir yaralanan süpheli polis memuru Veysel A'nin (54) hastanedeki tedavisi sürüyor.

Veysel A'nin, hayati tehlikeyi atlattigi, saglik durumunun iyiye gittigi ögrenildi.

Zanlinin biçakla yaraladigi Fatih Y. ise tedavisinin ardindan taburcu edildi.

Veysel A'nin darbedilmesiyle ilgili gözaltina alinan 3 kisi ise emniyetteki ifadelerinin ardindan savcilik talimatiyla serbest birakildi.

- Esine karsi uzaklastirma kararini ihlal etmis

D.A, gazetecilere, esiyle yaklasik 7 ay önce siddetli geçimsizlik yasamaya basladiklarini ve bu nedenle 4 çocuguyla babasinin evine yerlestigini söyledi.

Bosanma asamasinda oldugu kocasi hakkinda uzaklastirma kararlari uygulandigini anlatan D.A, iftiralarda bulunan esinin kendisine ve çocuklarina siddet uyguladigini öne sürdü.

D.A, esiyle yasadiklarini söyle anlatti:

"Esim son günlerde elinde biçakla babimin evinin önünden sürekli geçip bizleri taciz etmeye basladi. Cep telefonundan gönderdigi mesajlarla da bize rahatsizlik veriyordu. Ben de yakinlarima zarar gelmemesi için son 5-6 gündür baska yerde kalmaya baslamistim. Olay günü beni evde bulamayinca yakinlarima küfretmis. Ablam uzaklasmasini söyleyince biçakla saldirmaya kalkmis. Kendisine engel olmaya çalisan erkek kardesimi de biçakla yaralamis. Evden ayrilmamis olsaydim durum daha farkli olabilirdi. Daha önce 4 kez uzaklastirma karari uygulandi. Kendimi güvende hissetmedigim için talebim üzerine bu karar uzatildi. Böylesi insanlari serbest birakmasinlar. Neden kadinlar hep magdur oluyor? Çocuklarim mi ölsün, ben mi öleyim? Elinde biçakla rahat gezebilmesini anlayamiyorum. Bunu engellemek için ne yapmam gerektigini de bilmiyorum."

- Olay

Esinden bosanma asamasindaki Veysel A, kayinpederinin merkez Sariçam ilçesindeki evine giderek esinin yakinlari ile tartismisti. Tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine Veysel A, kayinbiraderi Fatih Y'yi biçakla yaralamisti. Olayin ardindan yaya olarak kaçmaya çalisan Veysel A. da esinin yakinlari tarafindan tas ve sopalarla darbedilmisti.

Yaralanan Fatih Y. ve Veysel A, 112 Acil Saglik ekiplerince hastaneye kaldirilmisti. Veysel A'nin darbedilme ani bir is yerinin güvenlik kamerasi tarafindan görüntülenmisti.
Kaynak: AA