Üsküdar'da Mesleki Egitim Merkezi Diploma Programi Yeniden Basliyor

Toplumsal fayda odakli projeleriyle sosyal belediyecilikte ilklere imza atan Üsküdar Belediyesi, egitim ve meslek edindirmeye yönelik gelistirdigi Mesleki Egitim Merkezi Diploma Programi’na yeniden start verdi.

Üsküdar'da Mesleki Egitim Merkezi Diploma Programi Yeniden Basliyor
Üsküdar Belediyesi, Pasakapisi Mesleki Egitim Merkezi’nde baslattigi diploma programi araciligiyla diplomasiz gençlere egitim olanaklari sunarken, issiz gençleri de is sahibi yapacak. Gençler, egitimleri sirasinda gelir elde ederek kendi islerini kurma imkanlarina sahip olacak.

Milli Egitim Bakanligi tarafindan Ilçe Milli Egitim Merkezleri isbirliginde yürütülen egitim ve is odakli projelere yeni bir boyut getiren Üsküdar Belediyesi, yeni dönemde de çok sayida genci egitim ve is imkanlariyla bulusturacak. Milli Egitim Bakanligi tarafindan yürütülen projelerde devamsizliktan, ailevi sebeplerden veya basarisizliktan liseye devam edemeyen, sinifta kalan ögrencilerin eksik egitimleri tamamlaniyor. Lise diplomasi alan ögrenciler, ustalik belgeleriyle de is yeri açma imkanina erisiyor. 2020 yilinin verilerine göre, geçtigimiz yil ise yerlestirilen gençlerin yüzde 90’i Üsküdar Belediyesi’nin diploma programindan mezun olanlardan olustu.

Üsküdar Belediyesi’nin gelistirdigi Mesleki Egitim Merkezi Diploma Programi’na yas sinirindan bagimsiz olarak herkes basvurabiliyor. Katilimcilar haftada 1 gün okula giderek teorik edebiyat, tarih, matematik gibi dersleri aliyor. Haftanin kalan 4 günü ise okulun sartlarina uygun is yerlerinde çalisma hayatini deneyimliyor. Bu süre içinde katilimcilarin SGK primleri devlet tarafindan ödeniyor. Katilimcilar 9. sinifta asgari ücretin yüzde 30’unu, 10 ve 11. sinifta yüzde 40’ini, 12. sinifta ise yüz 50’sini almaya hak kazaniyor.

“Is o kadar önemli ki toplumun huzurunu ailenin saadetini direkt ilgilendiren bir konudur”

Bogaziçi Yasam Merkezi’nde düzenlenen is birligi protokolü imza programina Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici ve çok sayida katilimci katildi.

Programda katilimcilara açiklamalarda bulunan Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, “Bu aksamki yapmakta oldugumuz toplantimiz ve birazdan milli egitim müdürlügüyle birlikte yapacagimiz protokol imzasi olacaktir. Bu kadar önemli, bu kadar hassas programda beraberiz. Bu siradan bir is degil. Gelir geçer bir konu degil. Aslinda her annenin, babanin rüyasi olan, hedefi olan Allah’tan dua ve niyazda bulunurken birinci siradaki talebi olan konuyu konusuyoruz bu aksam. Her anne baba der ki çocuklarimiz hayirlisiyla okullarini bitirsinler, isini alsinlar, ekmegini alsinlar, hayatta, namerde muhtaç olmasinlar diye dua ederiz. 2014 yilinda belediye seçimlerinden sonra biz belediyemizde USIM diye bir birim kurduk. Üsküdar Istihdam Merkezi’ni kurarken bir hedef belirledik. Dedik ki, 5 yilda 2019’a kadar Üsküdar’dan 5 bin gencimize is bulabilirsek kendimizi basarili sayacagiz. Is o kadar önemli ki toplumun huzurunu, ailenin saadetini direkt ilgilendiren bir konudur. Burada esnafimiza bir yük yüklenmeyecek. Devlet bunu karsilayacak. Çocuklarimiz bir taraftan çalisacak, meslek sahibi olacaklar. Bir atölyede, efendim is yerinde, bir dükkanda çalisacaklar, hem para kazanacaklar hem de bir zanaat sahibi, sanat erbabi olacaklar. Okul müdürümüz ifade ettiler. Eger çocuklarinizi cumaya kadar bu projeye kaydederseniz bir yil kazaniyorsunuz” ifadelerini kullandi.

Programa kayit yaptiran Derya Bütün, “Ben çok güzel buldum. Zaten beni aradiklarinda da ben çok sevindim bu projeye. Çocuklarimiz zaten okula devamsizlik yapiyorlardi. Su anda hem isleri olacak hem okulda bir diplomalari olacak. Ileride belki büyük bir yere gelecekler. Ben çok memnunum zaten onun için geldim” dedi.

Kaynak: İHA