Lübnan Cumhurbaskani Avn, Siyasilere Ulusal Diyalog Çagrisi Yapti

Lübnan Cumhurbaskani Misel Avn, siyasi çevreleri acilen ulusal diyaloga çagirdi.

Cumhurbaskani Avn'in Lübnanlilara seslenis konusmasi yerel basinda yer aldi.

Siyasi çevreleri, 3 mesele üzerinde ulusal diyaloga çagiran Avn, bunlarin adem-i merkeziyetçilik ve genisletilmis maliye, savunma stratejisi ve ekonomik iyilesme modeli oldugunu ifade etti.

Ekim ayindaki kabine toplantisinin süresiz ertelenmesine de deginen Avn, temel bir anlasmazlik yokken hangi mantiga ve gerekçeye dayanarak Bakanlar Kurulunun çalismalarinin durduruldugunu sordu.

Avn ayrica, Körfez basta olmak üzere Arap ülkeleriyle iyi iliskiler kurmayi istediklerini belirterek, Lübnan'i ilgilendirmeyen islere karismanin ve bu ülkelerle iliskilerde gerginlige sebep olmanin hakli bir gerekçesi olmadigini savundu.

Hizbullah ve Emel hareketinden bakanlarin, Beyrut Limani patlamasinin sorusturma dosyasinin incelenmesi konusundaki israri üzerine Bakanlar Kurulu süresiz olarak çalismalarina ara vermisti. Bu nedenle Bakanlar Kurulu 13 Ekim'den bu yana toplanmiyor.

Lübnan ile Körfez ülkeleri arasindaki iliskiler kisa süre önce de dönemin Lübnan Enformasyon Bakani George Kardahi'nin açiklamalari nedeniyle gerilmisti.

Kaynak: AA