Batman'da 500 Çiftçiye Yüzde 80 Hibeli 100 Bin Fistik Fidani Dagitildi

Batman'da Tarim ve Orman Il Müdürlügünce yürütülen, Il Özel Idaresi tarafindan finanse edilen "Meyveciligi Gelistirme Projesi" kapsaminda 500 çiftçiye yüzde 80 hibeli 100 bin fistik fidani dagitildi.

Tarim ve Orman Il Müdürlügü Çiftçi Egitim Merkezinde düzenlenen programda konusan Tarim ve Orman Il Müdürü Mehmet Gün, Il Özel Idaresi'nin katkilari ile son 5 yilda 1,5 milyon liralik destek saglandigini belirtti.

Batman'da 93 bin dönümde fistik yetistiriciliginin yapildigini ifade eden Gün, proje kapsaminda dagitilan 100 bin fistik fidani ile fistik alaninin 96 bin 700 dekara çikacagini kaydetti.

330 bin fistik agacinin meyve verdigini dile getiren Gün, "330 agacimizin yillik verim ortalamasi 1200 ton. Her yil fistiga ilgi artmaktadir. Biz de müdürlük olarak Meyveciligi Gelistirme Projesi ile 500 çiftçimize 100 bin fistik fidani dagittik. Batman'a katma deger katan ürünlerin gelistirilmesi konusunda çalismalarimizi araliksiz sürdürecegiz." dedi.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir de fistiga yogun bir ilginin oldugunu söyledi.

Fistigin birinci sinif tarim arazilerine dikilmemesi gerektigini ifade eden Özdemir, bu konuda çiftçiler basta olmak üzere herkese sorumluluk düstügünü aktardi.

Kaynak: AA