Fransa'da Covid-19 Önlemleri Sikilastirildi

Fransa Basbakani Jean Castex, Covid-19 salgini ile mücadele kapsaminda büyük toplanmalarin sinirlandirilacagini, evden çalismanin zorunlu olacagini ve Covid-19 saglik kartinin asi kartina dönüstürülmesi için yasa teklif edilecegini açikladi.

Fransa'da Covid-19 Önlemleri Sikilastirildi
Fransa Basbakani Jean Castex, Saglik Savunma Konseyi toplantisinin ardindan düzenledigi basin toplantisinda hükümetin Covid-19 ile mücadele kapsaminda yeni kisitlayici tedbirler aldigini açikladi.

Evden çalismanin zorunlu olacagini duyuran Castex, "Egitim-ögretim yilinin basindan itibaren ve 3 haftalik bir süre boyunca tüm sirketlerde ve mümkün olan tüm çalisanlar için haftada en az 3 gün ve mümkünse 4 gün olmak üzere uzaktan çalisma zorunlu hale getirilecektir" ifadelerini kullandi.

Fransa’da 3 Ocak’tan itibaren 3 hafta boyunca ayakta olan konserlerde, toplu tasimada, sinemalarda, spor tesislerinde ve tiyatrolarda yiyecek ve içecek tüketimi yasaklanirken, büyük toplanmalar iç mekanlarda 2 bin kisiyle, dis mekanlarda ise 5 bin kisi ile sinirlandirildi.

Üçüncü doz süresi 4 aydan 3 aya indirildi

Maske zorunlulugunun belirli sehir merkezlerine uzatilacagini duyuran Castex, bu karari valilerin verecegini kaydetti.

Castex, yarindan itibaren hatirlatici 3’üncü dozun uygulanma süresinin 4 aydan 3 aya indirildigini de açikladi.

Castex, Covid-19 saglik kartini sadece asi bilgilerini içeren bir karta dönüstürmek için meclise bir yasa teklifi verilecegini ve yasa kabul edilirse 15 Ocak’ta yürürlüge girecegini açikladi.

Fransa’da 9 Agustos’ta yürürlüge giren Covid-19 saglik karti, restoran, bar, kafe, dügün, seminerler, ticaret fuarlarinin yani sira tren, uçak ve otobüsler ile yapilan uzun mesafeli toplu tasimada, hastanelerde ve huzurevlerinde bulunan ziyaretçiler ile hastaneye acilden girmeyen hastalar için zorunlu hale gelmisti. Saglik kartinda kisinin asi bilgisi, son 24 saate ait negatif test sonucu ya da son 6 ayda hastaligi geçirip geçirmedigine dair bilgileri yer aliyor. Saglik kartinin asi kartina dönüstürülmesi halinde söz konusu yerlere erisebilmek için asi zorunlu hale gelmis olacak.
Kaynak: İHA