Rus Vatandasi Maria, Müslüman Olup Sevdigi Batmanli Gençle Evlendi

Rusya'dan tatil için geldigi Antalya Belek'te otel çalisani Veysel Üzümcü (23) ile tanisarak önce Müslüman olan 23 yasindaki Maria Maltseva, sonra asik oldugu gençle dünyaevine girdi.

Ailesi ile 3 yil önce tatil için Rusya'dan Türkiye’ye gelen Maria Maltseva, otelde resepsiyon bölümünde çalisan Veysel Üzümcü ile tanisti.

Arkadasliklarini tatil sonrasinda da sürdüren çift, zamanla evlenmeye karar verdi. Tekrar Türkiye'ye gelen Maltseva, Türk örf ve geleneklerinin yani sira Islam dinini ögrenerek kendi istegi ile Müslüman oldu.

Maltseva, Müslüman olduktan sonra Üzümcü ile Türk örf ve geleneklerine uygun olarak kentteki bir otelde gerçeklestirilen dügün merasimi ile dünyaevine girdi. Çok sayida davetlinin katildigi dügün töreninde renkli görüntüler olustu.

Maltseva, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Veysel ile tanistiktan sonra Türkiye'yi daha çok sevdigini ve burada yasamaktan mutluluk duydugunu belirtti.

Veysel ile tanistigi için kendini çok sansli hissettigini anlatan Maltseva, "Veysel ile Türkiye'de tanistik. Daha sonra Islam dinini arastirdim ve kendi istegim ile Müslüman oldum. Simdi de evlendik, çok mutluyum." diye konustu.

Üzümcü ise Maria ve ailesini Antalya Belek'e tatil için geldiklerinde gördügünü aktararak, "O siralar otelde resepsiyonda çalisiyordum. Maria ile bu vesile tanistik. Maria tekrar ülkesine döndü. Bu süreçte kendisi ile sosyal medya üzerinden konustuk. Zamanla birbirimizle kaynastik ve asik olduk. Daha sonra Maria, Islam dinini arastirip Müslüman oldu ve evlendik." dedi.

Damadin babasi Zübeyir Üzümcü ise Oglu Veysel'in mutlulugu Maria ile buldugunu vurgulayarak, "Zamanla birbirlerini taniyip kaynastilar ve Maria Müslüman olup oglumla evlendi, sevinçliyiz. Darisi tüm bekarlarin basina." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA