Brezilya'daki Siddetli Yagislarda 2 Baraj Yikildi

Brezilya’nin kuzeydogu kesimlerinde haftalardir devam eden siddetli yagislar nedeniyle 2 barajin yikildigi bildirilirken, bugüne kadar meydana gelen sellerde 18 kisinin hayatini kaybettigi aktarildi.

Brezilya’nin kuzeydogu kesimlerinde haftalardir etkili olan siddetli yagislar, Bahia eyaletinde yer alan 19 sehirde sel felaketine neden oldu. Meydana gelen sellerde su ana kadar 18 kisi hayatini kaybederken, Vitoria de Conquista sehrindeki Igua Baraji ile Jussiape sehrindeki bir barajin siddetli yagislar sonucu yikildigi bildirildi.

Barajlarin yikilmasinin ardindan yetkililer bölge halkina evlerini terk ederek güvenli bir yere siginmalari konusunda uyarida bulundu.

Eyaletteki birçok ev sular altinda kalirken, ekipler evlerinde mahsur kalanlari kurtarmak için çalisma baslatti. Bahia Valisi Rui Castro yaptigi açiklamada, son iki ayda yasanan siddetli yagislar nedeniyle 400 binden fazla vatandasin olumsuz etkilendigini, binden fazla vatandasin ise evlerini terk etmek zorunda kaldigini belirtti.

Meteoroloji yetkilileri, Bahia eyaletinin baskenti Salvador’un bu ay ortalamanin 6 kati fazla yagis aldigini açikladi.

Kaynak: İHA