Salda Gölü Manzarali Kayak Merkezinde Sezon Açildi

Burdur Valisi Ali Arslantas: 'Kentimizde ilkokul birinci siniftan lise son sinifa kadar kayak bilmeyen hiçbir ögrenci kalmayacak. Sloganimiz kayak bilmeyen kalmasin' Kayaksever Sila Kapan: 'Ortam çok güzel, manzara bayagi iyi. Herkese tavsiye ediyorum'

Burdur'un Yesilova ilçesinde yesil, beyaz ve mavinin iç içe oldugu Salda Gölü manzarali Salda Kayak Merkezi törenle sezonu açti.

Son yillarda popülerligi artan Salda Gölü'nü 2 bin 79 metre rakimli Tinaztepe'den gören Salda Kayak Merkezi için açilis programi düzenlendi.

Vali Ali Arslantas, törende yaptigi konusmada, Burdur'un hem yaz hem de kis turizmde öne çikan, ziyaretçilerine essiz manzaralar sunan bir cografyada oldugunu söyledi.

Bugün itibariyla kayakseverleri agirlamaya basladigini belirten Arslantas, kayak merkezinde Salda Gölü'ne nazir bir de çadir ve karavan park alani planladiklarini aktardi.

Arslantas, kentin turizmdeki payini artirmak için sezonu 12 aya yayacaklarini vurgulayarak "Kayak merkezimizin siyah pisti yok. Ilk defa kayaga baslayacaklarin, yeni kayak ögreneceklerin kayak yapmasina uygun 4 bin metre civarinda pist uzunlugu var." ifadesini kullandi.

- "Sloganimiz kayak bilmeyen kalmasin"

Çocuklarin bu sporu çekirdekten ögrenmesi gerektigine isaret eden Arslantas söyle konustu:

"Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüzün antrenörleri sezon boyunca burada olacak. Ilimizin ilçelerinden belediyelerin gönderdigi ögrencilerin tamamina ücretsiz kurs verecekler. Kentimizde ilkokul birinci siniftan lise son sinifa kadar kayak bilmeyen hiçbir ögrenci kalmayacak. Sloganimiz; kayak bilmeyen kalmasin. Merkeze gelen ögrencilere kayak malzemeleri de ücretsiz kullandiracagiz. Ileride belki bugün kayakla tanisan bir çocugumuz dünya sampiyonu olacak bilemiyoruz ancak en azindan bir kayaksever, sporsever olarak görecegiz. Sezonun hayirli olmasini diliyorum."

Açilisin ardindan pistin tadini çikaran ziyaretçilerden Halil Özkaya da sezon açildigi için mutlu oldugunu belirterek "Göl manzarali bir kayak merkezi olmasi burasi için bir avantaj. Eglenceli bir yer, insallah kar yagisinin artmasiyla daha da eglenceli olacagini düsünüyorum." diye konustu.

Mehmet Ülker de kayak merkezinin açilisini dört gözle beklediklerini dile getirerek yolda gelirken de Salda Gölü'nün essiz manzarasiyla karsilastiklarini aktardi.

Kayaksever Sila Kapan da "Ortam çok güzel, manzara bayagi iyi. Herkese tavsiye ediyorum." dedi.

Programa AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Ugur, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Cumhuriyet Bassavcisi Osman Kara, Il Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Il Jandarma Komutani Albay Mustafa Güder ile vatandaslar katildi.

Kaynak: AA