Moskova'da Yeni Yil Öncesi Itfaiyecilerden Hasta Çocuklara 'Noel Baba' Sürprizi

Rusya'nin baskenti Moskova'da itfaiye ekipleri, Noel Baba kostümleriyle hasta çocuklarin yeni yilini kutladi.

Moskova'daki Morozovskaya Sehir Çocuk Klinik Hastanesi'nde Moskova Itfaiye Kurtarma Merkezi ve Moskova Havacilik Merkezi tarafindan tedavi gören çocuklar için yeni yil öncesi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, itfaiye ekiplerinden Noel Baba kostümü giyen 50 kisi, hastanenin çatisindan özel ekipmanlarla inerek, pencerelerden hasta çocuklarin yeni yilini kutladi.

Hastanede bulunan çocuklar da "Noel Baba"lara el salladi.

Çocuklara çesitli hediyelerin verildigi etkinlikte, hayvan kostümleri giyen sokak tiyatroculari, yeni yil sarkilari söyleyerek dans etti.

Moskova Belediyesi Sivil Savunma, Acil Durumlar ve Yangin Güvenligi Departmani Müdür Yardimcisi Andrey Ivanov, burada yaptigi açiklamada, etkinligin önemine isaret ederek, "Çocuklar buna çok seviniyor ve canlaniyor. Çocuklarin yasadigi duygularini biz de yasiyoruz." dedi.

Morozovskaya Sehir Çocuk Klinik Hastanesi Bashekimi Valeriy Gorev de hastanede 2 binden fazla çocugun bulundugunu belirterek, "Noel Bayrami öncesi pozitif enerjiyle çocuklarin olumlu duygularina, gülüsüne ve iyilesmesine sebep olanlara içten tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

Gorev, söz konusu etkinligin hastanede her yil düzenlendigini dile getirdi.

- "Çocuklarin bir an önce iyilesmelerini diliyoruz"

Moskova Itfaiye Kurtarma Merkezi'ndeki psikolog Larisa Korneeva, AA muhabirine, "tarif edilemez" bir duygu yasadiklarini belirterek, "Noel Bayrami öncesi hastanede bulunan çocuklara, bu bayrami yasatmak istedik. Bu çocuklar, sehir hayatini göremiyor, çam süsleyemiyor. Dolayisiyla, bu etkinlik çocuklar için sürprizdir." dedi.

Çocuklara moral ve umut vermeye çalistiklarini dile getiren Korneeva, onlarin bir an önce iyilesmelerini ve ailesiyle birlikte bayrami kutlamalarini diledi.

Itfaiyeci Aleksandr Vasilyev, bu etkinlige her yil katildigina dikkati çekerek, söyle konustu:

"Yaptigimiz isin amaci, çocuklarda bayram ve mucize hissini yaratmaktir. Çünkü çocuklara bayramda moral vermek gerekiyor. Aslinda amacimiz, sadece çocuklari degil, anne babalari da desteklemektir. Çünkü çocugu hasta olan anne babanin morali düsüktür."

- "Bugün güzel bayram yasadik"

Hastanede bulunan anne Elena Ribakova, bu etkinlige katilmaktan mutlu olduklarini belirterek, "Bugün güzel bayram yasadik. Çocuklar bu etkinligi heyecanla bekledi. Bizim de hosumuza gitti. Anneler bana kalirsa çocuklardan daha fazla buna sevindi." dedi.

Hastanede kutlamayi seyredenlerden Elizaveta Kojuhova, itfaiye kurtarma ekiplerince düzenlenen etkinligin eglenceli oldugunu dile getirerek, çocuklarin bir an önce iyilesecegi umudunu paylasti.

Vasilisa Kominina da yakinlarinin saglikli ve mutlu olmasi için dua ettigini dile getirdi.

Kaynak: AA