Memur-Sen'den, Memurlarin Gelir Kaybinin Giderilmesi Çagrisi

Memur-Sen Konfederasyonu, kamu görevlilerinin gelir kaybinin giderilmesi ve alim gücünün tekrar yükseltilmesi için hükümete çagrida bulundu.

Memur-Sen'den yapilan "Çagrimizdir" baslikli açiklamada, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, "ekonomik bagimsizlik savasi" olarak çerçeveledigi yeni ekonomi politikalarinin finansal ayagina iliskin alinan tedbirlerin, toplumun bütün kesimlerince sahiplenilerek, kisa sürede etkili sonuçlar dogurduguna sahit olundugu belirtildi.

Açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede, söz konusu mücadelenin sürdürülebilmesi adina özellikle kamu görevlilerinin eylül ayindan itibaren yasanan finansal istikrarsizlik nedeniyle maruz kaldigi gelir kaybinin giderilmesi ve alim gücünün tekrar yükseltilmesi noktasinda hükümete çagrida bulunuyoruz. Diger taraftan, döviz kurunun maliyetler üzerindeki baskisinin hafiflemesi ile birlikte is dünyasi ve esnaf kesimine, basta zorunlu harcama sepetleri olmak üzere maliyetlerin azalmasini fiyatlara yansitmalarini ve dolayisiyla sabit gelirli vatandaslari magdur etmemeleri çagrisinda bulunuyoruz."

Kaynak: AA