Ilker Ayci, Hava-Is Ve THY'nin Toplu Is Sözlesmesi Ücret Zamlarinda Anlasmasini Degerlendirdi Açiklamasi

'Ailemizin çabasi sayesinde pandemide küresel hava yolu endüstrisinin gipta ile baktigi bir performans sergiledik. Inaniyorum ki biz bir oldukça güçlenecek, güçlendikçe Türk Hava Yollarini daha yüksege tasimaya devam edecegiz. Maas zamlarinin ailemiz için hayirli olmasini dilerim' 'Sayin Cumhurbaskanimiz bu zorlu süreci, bu kadar hizli ve güçlü kalarak atlatmamizda büyük pay sahibidir. Zatialileri gerek ulusal gerekse de uluslararasi otoriteler ile temaslarimizda yol gösterici olarak hizli aksiyon almamizi sagladi. Böylece gökyüzü ile daha hizli sürede yeniden bulustuk, hizli yükseldik'

Türk Hava Yollari (THY) Yönetim Kurulu ve Icra Komitesi Baskani Ilker Ayci, Türkiye Sivil Havacilik Sendikasi (Hava-Is) ile 27. Dönem Toplu Is Sözlesmesi'ndeki ücret zamlari konusunda anlasilmasina iliskin, "Ailemizin çabasi sayesinde pandemide küresel hava yolu endüstrisinin gipta ile baktigi bir performans sergiledik. Inaniyorum ki biz bir oldukça güçlenecek, güçlendikçe Türk Hava Yollarini daha yüksege tasimaya devam edecegiz. Maas zamlarinin ailemiz için hayirli olmasini dilerim." degerlendirmesini yapti.

THY Basin Müsavirliginden yapilan açiklamada, havacilik tarihinin en büyük krizi olarak ifade edilen Kovid-19 salginini tüm çalisanlari ile birlik içinde yöneten THY'nin, yetkili çalisan sendikasi Hava-Is ile 2022 yili itibariyla yürürlüge girecek 27. Dönem Toplu Is Sözlesmesi’nin ücret zamlari maddesinde anlasma sagladigi belirtildi.

THY Yönetim Kurulu ve Icra Komitesi Baskani Ilker Ayci ile Hava-Is Genel Baskani Ali Kemal Tatlibal arasinda varilan anlasma kapsaminda THY çalisanlarinin 2022 yilinin ilk 6 ayinda yüzde 60 oraninda maas zammi alacagi aktarilan açiklamada, yüzde 60 seviyesindeki maas zamminin 2021 yilinin son 6 aylik enflasyon artis oraninin üzerine ilave edilecegi kaydedildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ayci, pandeminin kendileri için karanlik bir tünele girmek gibi oldugunu ancak o tünelin sonundaki isigi yeniden göreceklerinden ve yollarina daha güçlü bir sekilde devam edeceklerinden emin olduklarini belirtti.

Tüm çalisma arkadaslarinin daha önce oldugu gibi bu devasa krizde de ne denli büyük bir aile olduklarini fedakarliklari ile kendilerine gösterdigine dikkati çeken Ayci, "Türk Hava Yollarini hep beraber daha iyiye tasimak için az kazandik ama çok çalistik. Ailemizin çabasi sayesinde pandemide küresel hava yolu endüstrisinin gipta ile baktigi bir performans sergiledik. Inaniyorum ki biz bir oldukça güçlenecek, güçlendikçe Türk Hava Yollarini daha yüksege tasimaya devam edecegiz. Maas zamlarinin ailemiz için hayirli olmasini dilerim. Bu süreçte basta Sayin Baskan Ali Kemal Tatlibal olmak üzere ortakligimizin gelecegini korumak için is birligi içinde olan Hava-Is Sendikasi’na da tesekkür ederim. Birlikte yükselmeye, bayragimizi gururla tasimaya devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Zorlu günlerin ardindan çalisanlarin refah seviyesini yeniden yükseltecek karara imza atildigini belirten Ayci, "Sayin Cumhurbaskanimiz bu zorlu süreci, bu kadar hizli ve güçlü kalarak atlatmamizda büyük pay sahibidir. Zatialileri gerek ulusal gerekse de uluslararasi otoriteler ile temaslarimizda yol gösterici olarak hizli aksiyon almamizi sagladi. Böylece gökyüzü ile daha hizli sürede yeniden bulustuk, hizli yükseldik. Daima yanimizda olan ve bugünkü refah seviyemize ulasmamiza katki saglayan Sayin Cumhurbaskanimiza, Türk Hava Yollari ailemiz adina tesekkür ederim." degerlendirmesinde bulundu.

- Anlasmanin detaylari

Anlasma kapsaminda çalisanlar gösterdikleri fedakarligin bir karsiligi olarak Toplu Is Sözlesmesi'nin imza tarihinde ikramiyeye esas ücret üzerinden 1 brüt maas tutarinda imza parasi ve 8 Ocak 2022’de alinacak maaslara ek olarak ikramiyeye esas ücret üzerinden bir brüt maas tutarinda prim alacak. Çalisanlara 2022 yilinin ikinci alti ayinda ise "enflasyon + yüzde 5" oraninda zam verilecek.

Detaylari zaman içerisinde netlesecek Toplu Is Sözlesmesi, 2023 yili sonuna kadar geçerli olacak.

Kaynak: AA