Elazig'da Tirpan Operasyonu Açiklamasi 2 Gözalti

Polis ekipleri tarafindan 27 ilde düzenlenen organize suç örgütleri ile bu örgütlere silah temin eden suç gruplarina yönelik baslatilan “Tirpan Operasyonu” kapsaminda Elazig’da 2 kisi gözaltina alindi.

Elazig'da Tirpan Operasyonu Açiklamasi 2 Gözalti


Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi tarafindan 24 Aralik 2021 tarihinde, Elazig’in da aralarinda oldugu 27 ilde organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temin eden süphelilere yönelik “Tirpan Operasyonu” düzenlendi.

Edinilen bilgilere göre, Elazig Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan il genelinde iki süphelinin silah sattigi bilgisi alindi. Ekipler, yapilan çalismalar neticesinde süpheli A.H. ve I.B.’yi tespit etti. Süphelilerin evlerine, is yerlerine ve depolarina es zamanli operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda, 10 adet ruhsatsiz tabanca, 2 adet antika av tüfegi, 65 adet fisek, 12 adet tüfek fisegi, 7 adet mermi fisegi, 11 adet bos kovan ile silah yapiminda kullanilan 58 adet tabanca gövde ve parçalari, 17 adet el yapimi tabanca namlusu, 27 adet çesitli ebatlarda sarjör gövdesi, kurusiki tabancalarin namlusunu açmada kullanilan CNC cihazi, spiral ve taslama makineleri ile matkap ele geçirilirken, 2 kilogram 48 gram da metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Gözaltina alinan süphelilerin emniyetteki islemlerinin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA