770 Kisi Ile Bir Vakfin Mal Varliklari Dondurulmasina Iliskin Karar Resmi Gazete'de

Resmi Gazete’de yayimlanan kararla FETÖ/PDY terör örgütü üyesi 454, PKK/KCK terör örgütü üyesi 108, dini istismar eden terör örgütlerine üye 119, sol terör örgütlerine üye 89 kisinin ve bir vakfin mal varliklari donduruldu. Mal varligina el konulanlar arasinda firari FETÖ/PDY üyesi Adil Öksüz, Emre Uslu, Tuncay Opçin, Cevheri Güven, Zekeriya Öz, Tarik Toros ve Abdülkerim Balci da yer aliyor.

Hazine ve Maliye Bakanligin malvarliklarinin dondurulmasi karari Resmi Gazete’de yayimlandi. Kararda FETÖ/PDY terör örgütü üyesi 454, PKK/KCK terör örgütü üyesi 108, dini istismar eden terör örgütlerine üye 119, sol terör örgütlerine üye 89 kisinin mal varliklari donduruldu. Mal varligina el konulanlar arasinda firari FETÖ/PDY örgüt üyesi Adil Öksüz, Emre Uslu, Tuncay Opçin Cevheri Güven,Zekeriya Öz, Tarik Toros ve Abdülkerim Balci da yer aliyor.

6415 sayili Kanunun 7’inci maddesinin 3’üncü fikrasi uyarinca, ayni Kanun’un 3 üncü ve 4 maddesi kapsamina giren filleri gerçeklestirdikleri hususunda makul sebeplerin varligina istinaden ekli listelerde adi geçen kisi, kurulus veya organizasyonlarin Türkiye’de bulunan mal varliklarinin dondurulmasi kararlastirilmistir. Bu karara karsi 6415 sayili Kanun’un 7’inci maddesinin 4’üncü fikrasi uyarinca, Ceza Muhakemesi kanunu hükümlerine göre ilgili Ankara Agir Ceza Mahkemesine itiraz edilebilir. Bu karar yayimi tarihinden itibaren yürürlüge girer. Bu Karar hükümlerinin Hazine ve Maliye Bakani yürütür.
Kaynak: İHA