Yunusemre Belediyesi'nin Sokak Hayvanlari Için Hazirladigi Proje Onaylandi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ’’Sahipsiz hayvanlar için güvenli barinaklar kurun" sözleriyle belediyelere çagri yaptigi gün Yunusemre Belediyesi’nin Dogal Yasam Parki ve Rehabilitasyon Merkezi projesi onaylandi. Proje kapsaminda ilçede 120 bin metrekarelik alana sokak hayvanlarinin dogal ortamlarinda yasayabilecegi, tedavilerinin yapilabilecegi, vatandaslarin ziyaret edip dilerse sahiplenebilecegi bir merkez kurulacak.

Yunusemre Belediyesi'nin Sokak Hayvanlari Için Hazirladigi Proje Onaylandi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Ankara’da Belediye Baskanlari Istisare ve Degerlendirme Toplantisinda sokak hayvanlarinin, sokaklardan barinaklara alinmasi yönünde belediyelerin çalisma yapmalarini ’’Sahipsiz hayvanlar için ön alin, sicak, güvenli barinaklar kurun" sözleriyle istedigi gün Yunusemre Belediyesi’nin yaklasik bir yildir üzerinde çalistigi Dogal Yasam Parki ve Rehabilitasyon Merkezi projesi onaylandi. Proje için Tarim ve Orman Bakanligi’ndan izin alinirken; ilçede konut alanlarindan uzak yaklasik 120 bin metrekarelik alana bir merkez kurulacak.

Yaklasik 1 yildir hummali bir çalisma yürüttüklerini, bu konuya büyük bir hassasiyetle yaklastiklarini kaydeden Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, Yuntdagi’nda kurulacak olan kompleks ile hayvanlarin dogal ortamlarinda yasamasinin saglanacagini söyledi.

Baskan Çerçi konuya iliskin yaptigi açiklamada, “Benim de katildigim toplantida Belediye Baskanlari Istisare ve Degerlendirme Toplantisinda Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in sahipsiz hayvanlar konusunda önlem alinmasi için belediyelere çagri yaptigi gün, Yunusemre Belediyesi olarak yaklasik 1 yildir üzerinde çalistigimiz Dogal Yasam Parki ve Rehabilitasyon Merkezi projemizin onayi geldi. Projemiz kapsaminda Yuntdagi bölgesinde konut alanlarindan uzak yaklasik 120 bin metrekare alanda kurulacak dogal yasam parkinda, sokak hayvanlari dogal ortamlarindan kopmadan barinacaklar. Rehabilitasyon merkezinde ise tedavi olup iyilesecekler. Zorlu kis aylarinda sokaklarda barinip, yiyecek bulmaya çalisan hayvanlarimiz bu tesisimizle kendi dogal yasam ortamlarina kavusacak. Sahipli hayvanlarin da sahipleri tatile çiktiklarinda geçici süre için birakilabilecegi hayvan oteli de burada yer alacak. Vatandaslarimiz ziyaret edip, hayvanlarimizin beslenmelerine katki saglayabilecek ve isterse buradaki can dostlarimizdan sahiplenebilecekler. Yeni düzenlenen hayvan haklari kanununa uygun olarak dizayn edilecek tesisimiz ülkemizin en iyi merkezlerinden biri olacak. Okullarimiz buraya geziler düzenleyip ögrencilerimizin hayvan sevgilerini pekistirecek” diye konustu.

Sokak hayvanlari Dogal Yasam Parki ve Rehabilitasyon Merkezi’nde; her hayvan için etolojik ihtiyaçlarina göre yeterli büyüklükte kapali ve açik bölmeler, karantina, hasta bakim, yavrulu anne, hayvan müsahede, hayvanlarin yiyeceklerinin hazirlandigi mutfak bölümü, hayvan oteli, hayvanlarin bulundugu birimden ayri olarak muayene odasi, ameliyat odasi, isçi odasi, dus, depo, tuvalet, veteriner hekim odasi, idare odasi bulunuyor.
Kaynak: İHA