Ingiltere, Ukrayna Konusunda Rusya'yi Diyaloga Çagirdi

Ingiltere Disisleri Bakani Liz Truss, Rusya'nin Ukrayna sinirina asker yigmasiyla olusan durumdan çikisin tek yolunun diyalog oldugunu ve Moskova'nin ocakta müzakerelere baslamaya hazir oldugu mesajini vermesinden memnuniyet duydugunu bildirdi.

Truss, yazili açiklamasinda, Kremlin'in Ukrayna ve NATO'ya karsi "saldirgan ve kiskirtici söylemi"ni kinadigini belirtti.

NATO'nun bir savunma ittifaki oldugunu vurgulayan Truss, Ukrayna'nin "Rus provokasyonu ve saldirganligi" karsisinda "övgüye deger" bir itidal sergilemeyi sürdürdügünü ifade etti.

Ingiliz Disisleri Bakani, Rusya'nin Ukrayna sinirinda ve yasa disi olarak ilhak ettigi Kirim'daki askeri yiginaginin kabul edilemez oldugunu belirterek "Herhangi bir Rus saldirisi büyük bir stratejik hata olur." dedi.

Ayrica Ingiltere'nin bir isgal durumunda müttefikleriyle beraber Rus çikarlari ve ekonomisini hedef alacak adimlar atacagi uyasinda bulunan Truss, "Rusya için mevcut durumdan çikmanin tek yolu diyalogdur ve Rusya'nin ocak ayinda müzakerelere baslamaya hazir oldugu sinyallerini vermesini memnuniyetle karsiliyorum. Rus hükumetinin gerilimi düsürmesi ve ciddi sekilde görüsmeye baslamasi gerekiyor." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA