GÜNCELLEME 2 - Atasehir'de IETT Soförü Tartistigi 2 Yolcuya Biçak Çekti

Soförün sertifikasi iptal edildi IETT DUYURUSU EKLENDI.

Atasehir'de tartistigi 2 yolcuya biçak çeken IETT'ye bagli özel halk otobüsü soförünün sertifikasi iptal edildi.

Küçükbakkalköy Mahallesi Demir Sokak'ta IETT'ye bagli 34 JK 1228 plakali özel halk otobüsünün soförü Yavuz K., yolcular B.B.B. (20) ve M.T.Y. (22) ile tartismaya basladi.

Tartismanin büyümesi üzerine, otobüsü durdurarak yerinden kalkan soför biçakla yolcularin üzerine yürüdü. Orada bulunan bir polis memuru olaya müdahale etti.

Soförün otobüsün içinde biçakla hareket etme ani, bir vatandasin cep telefonu kamerasinca kaydedildi.

Görüntülerde soförün yolcuyla tartismasi, biçakla otobüsün arka tarafina hareket etmesi, yolcuya "in asagiya" diye bagirmasi, bir süre sonra ise otobüsü hareket ettirerek olay yerinden uzaklasmasi yer aliyor.

- Taraflar birbirinden sikayetçi oldu

Polis ekipleri, görüntülerin sosyal medya üzerinden yayinlanmasi üzerine çalisma baslatti.

Ifadelerine basvurulmak üzere polis merkezine götürülen taraflar, birbirinden sikayetçi oldu.

Ifadesine basvurulan soför Yavuz K., otobüs ile seyir halindeyken B.B.B. ve M.T.Y.'nin yüksek sesle konustuklarini, uyarilmalarina ragmen diger yolculari rahatsiz etmeye devam ettiklerini anlatarak, bunun üzerine tartistiklarini söyledi.

Yolcular B.B.B. ve M.T.Y. ise ifadelerinde, tartistiklari otobüs soförü Yavuz K.'nin kendilerine biçak çektigini kaydetti.

Bu arada, soför Yavuz K.'nin darp raporu aldigi ögrenildi.

- Soförün sertifikasi iptal edildi

Öte yandan, IETT'den yapilan duyuruda, Istanbul Ulasim A.S'ye bagli otobüste yolculara biçak çeken soförün sertifikasinin iptal edildigi belirtildi.

Duyuruda, "19E" hattinda yolcularla tartisma yasayan IUAS soförünün yolcuya biçak çektigini gösteren görüntülerin ortaya çikmasinin ardindan IETT tarafindan soför hakkinda sorusturma baslatildigi aktarilarak, sunlar kaydedildi:

"Soförün toplu tasimada hizmet vermesini saglayan sertifikasi tümüyle iptal edildi. IETT tarafindan söz konusu olayin yasandigi otobüs de baglanarak seferden çekildi. Yeni bir soför göreve baslayana kadar araç servis disi birakildi. Tartismanin yasanmasinin ardindan olay yerine gelen polis ekipleri taraflari karakola götürdü. Karakolda ifadeleri alinan soför ve yolcular birbirlerinden sikayetçi oldu. Olayla ilgili adli süreç devam ediyor."
Kaynak: AA