Beyaz Saray, Ukrayna Sinirindaki Gerginligin Tek Suçlusunun Rusya Oldugunu Açikladi

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Ukrayna ve Rusya sinirindaki gerginligin tek kaynaginin Rusya'nin eylem ve söylemleri oldugunu belirterek, ABD ve Rus heyetlerinin Ukrayna konusunda yapacagi görüsme için henüz yer ve zaman belirlenmedigini söyledi.

Psaki, Beyaz Saray'da düzenledigi günlük basin toplantisinda gündemi degerlendirdi ve gazetecilerin sorularini yanitladi.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin'in bugün düzenledigi basin toplantisinda ABD'nin gelecek ay Cenevre'de görüsmeye hazir oldugu açiklamasina iliskin Psaki, görüsmelerin yeri ve zamanina iliskin detaylari henüz netlestirmediklerini söyledi.

Psaki, Rusya'nin ABD ve NATO ülkelerine sundugu güvenlik tekliflerine iliskin ise "Diplomatik görüsmeler konusunda çalisiyoruz. Rusya'nin ortaya koydugu tekliflerin bazilarina katilabiliriz ama bazilarina da kesinlikle razi olamayiz." degerlendirmesinde bulundu.

Putin'in ABD ve ortaklarinin Ukrayna sinirinda gerginligi artirdigi iddialarini da reddeden Psaki, "Bu çok komik. Rusya ve Ukrayna sinirinda gördügümüz tek saldirganlik Rusya'nin bölgeye asker yigmasi ve Rusya liderinin kavgaci söylemleridir." yorumunu yapti.

Kaynak: AA