Belçika'da Asi Karsitlarinin Yerine 8 Kez Covid-19 Asisi Olan Adam Tutuklandi

Belçika’da asi karsitlarinin yerine para karsiligi 8 kez Covid-19 asisi olan bir kisi, 9’uncu kez asi olmaya gittigi sirada tutuklandi.

Belçika'da Asi Karsitlarinin Yerine 8 Kez Covid-19 Asisi Olan Adam Tutuklandi
Belçika’nin Charleroi kentinde bir sahsin, para karsiligi asi karsitlarinin yerine Covid-19 asisi oldugu ortaya çikti. Belçika basininda yer alan haberlerde, adamin asi merkezine kendisine ait olmayan bir kimlik kartiyla geldigi ifade edilerek, kisa araliklarla iki kez asi olmaya çalistigi ve durumun personel tarafindan fark edildigi aktarildi. Haberlerde, su ana kadar 8 kez asi olan 33 yasindaki adamin 9’uncu kez asi olacagi sirada görevli kiligina giren polis memurlari tarafindan tutuklandigi bildirildi.

Adamin, Covid-19 belgesini elde etmek isteyen ve asi karsiti olan kisilerden 100-150 euro aldigi belirtildi.

Adamin saglik durumunun birden fazla doz asi olmasina ragmen iyi oldugu belirtilen haberlerde, söz konusu adamin ve asi olmasi için para veren kisilerin sahtecilik ve dolandiricilik suçlarindan 5 yila kadar hapis ve 800 bin euroya kadar para cezasiyla karsi karsiya kalabilecekleri açiklandi.

Adamin ve ona asi olmasi için ödeme yapanlarin kimligi kamuoyu ile paylasilmazken, adama ödeme yapan asi karsitlarinin çogunun kimliginin tespit edildigi ifade edildi.

Virolog Steven van Gucht ise yaptigi açiklamada, “Adamin sagliginin çok fazla asidan dolayi risk altinda olmasi pek olasi degil” ifadelerini kullanarak, "Ama ayni zamanda virüse karsi daha iyi korundugu da söylenemez. Bagisiklik sisteminizi sonsuza kadar uyaramazsiniz” dedi.

Ranst ayrica, “Elbette, o kisinin nasil tepki verecegini görmek için kimseye gereginden fazla enjeksiyon yapmadik. Bu kisinin yaptigi seyin ne kadar tehlikeli oldugunu tahmin edemeyiz, ancak komplikasyon ihtimali oldukça küçük görünüyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA