Tokat, Kastamonu Ve Sinop'ta 670 Köy Yolu Kar Nedeniyle Ulasima Kapandi

Tokat, Kastamonu ve Sinop'ta 670 köy yolunda, kar nedeniyle ulasim saglanamiyor.

Tokat'ta dün aksam saatlerinde yogun kar yagisinin ardindan kent beyaza büründü. Gece, soguk havanin da etkisiyle yollarda buzlanma olustu.

Buzlanma nedeniyle çok sayida araç kayarak yoldan çikti, hasarli trafik kazalari meydana geldi.

Tokat-Sivas kara yolu Çamlibel mevkisinde Karayollari ekipleri yolda küreme ve tuzlama çalismasi yapti. Sehir merkezinde de tuzlama çalismasi yapildi.

Il genelinde ise 10 köy yolu kar nedeniyle ulasima kapandi.

Kastamonu'da kar yagisi nedeniyle ulasimin saglanamadigi 503 yerlesim biriminin yolu açilmaya çalisiliyor.

Il Özel Idaresi yetkililerinden alinan bilgiye göre, kar yagisi özellikle yüksek rakimli köylerde ulasimda aksamaya neden oldu. Il Özel Idaresi ekiplerinin, yollarin açilmasi için çalismasi devam ediyor.

Kastamonu'nun Karadeniz sahilindeki ilçesi Abana'da da kar yagisi etkisini sürdürüyor. Beyaz örtüye teslim olan ilçe merkezinde karin keyfini çocuklar çikardi. Belediye ekipleri, ilçe merkezi ve mahallelerde karla mücadele çalismasi baslatti.

Kar yagisi, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinin il merkezine ulasimini saglayan kara yolunda da etkisini sürdürüyor.

Isirganlik ve Yaraligöz mevkilerinde kar kalinligi 70 santimetreye kadar ulasti.

Karayollari 152. Sube Sefligine bagli Isirganlik Bakimevi ekipleri, gece saatlerinden bu yana karla mücadele çalismalarina devam ediyor.

Yagisin etkili oldugu güzergahlarda mücadelelerini yogunlastiran ekipler, sürücüleri dikkatli ve tedbirleri olmalari konusunda uyardi.

Sinop'ta da Ayancik ilçesinde 71, Türkeli'de 33, Erfelek'te 32, Boyabat'ta 5, merkezde ise 16 olmak üzere toplam 157 köy yolu ulasima kapali bulunuyor.

Kaynak: AA