Ilkadim 'Fikir Atölyesi' Meyvelerini Veriyor

Samsun Ilkadim Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan 15 ay önce kurulan Fikir Atölyesi kisa sürede Erasmus, TUBITAK, TEKNOFEST gibi proje basvurularinda önemli basarilar elde ederek takdir topluyor.

Ilkadim 'Fikir Atölyesi' Meyvelerini Veriyor
Alanlarinda uzman ögretmenleri bünyesinde bulunduran Fikir Atölyesi Ilkadim Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan 15 ay önce kuruldu. Kisa sürede Erasmus+, TUBITAK, TEKNOFEST gibi proje basvurularinda önemli basarilar elde eden Fikir Atölyesinin temel amaci ilçe genelinde faaliyet gösteren okullarin ve kurumlarin mevcut olan kapasitelerini arttirmak. Bu amaçla fikir atölyesi çalismalarina aktif bir sekilde devam ediyor. Yaptigi çalismalarin da karsiligini alan proje ile ilgili açiklamalarda bulunan Ilkadim Ilçe Milli Egitim Müdür Vekili Yalçin Alpaydin, "Fikir atölyesinin görevi okullarimizda görev yapan ögretmenlerimizin ve ögrencilerimizin ihtiyaçlarini çagin gereklerine uygun yöntemlerle cevaplandirmaktir. Ayrica ilçe genelinde egitimin kalitesinin arttirilmasina yönelik çalismalar da devam ediyor. Su anda egitimde yenilikçi bilisim teknolojilerini içeren büyük çapta bir proje hazirliyoruz. Bu projeyle de güzel sonuçlar alacagimizi düsünüyorum" dedi.



Yeni projeler

KA 220 SCH stratejik ortakliklar 2021 basvuru sonuçlarina göre, ülke genelinde kabul edilen 13 projeden 1 tanesi Ilkadim Ilçe Milli Egitim Müdürlügü liderliginde hazirlanan “Yenilikçi Dijital Uygulamalari Ile Ögrenci Kazanim Edindirme Tespit Sistemi ve Olumlu Okul Iklimi” isimli proje oldu. Toplam 178 bin 455,00 Avro bütçe tahsis edilen projenin ortaklari ise Türkiye’den Din Ögretimi Genel Müdürlügü, Emine-Ahmet Yeni Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi, Ondokuz Mayis Üniversitesi, Çek Cumhuriyeti’nden Slow Tech Institute, Ispanya’dan Milmoh S.L. ve Avusturya’dan Helix-Helezon. Proje kapsaminda ögrencilerin elde etmesi gereken kazanimlari elde edip edemediklerini mobil aplikasyon ve çesitli uygulamalar araciligi ile ölçmeyi, elde edilemeyen kazanimlarin tespitinden sonra ise bunlari çesitli egitim(uzaktan-birebir vb.) platformlari araciligi ile elde etmesini ve olumlu okul iklimleri olusturmayi planlaniyor. 24 ay sürecek projede uygulamalar pilot okul Emine-Ahmet Yeni Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde yapilacak. Elde edilen sonuçlar ise Din Ögretimi Genel Müdürlügü tarafindan ülke çapinda yayginlastirilacak.
Kaynak: İHA