Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu, Zonguldak'ta Temaslarda Bulundu

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Zonguldak'ta temaslarda bulundu.

Gazetecilerle bir araya gelen Davutoglu, ülkenin karamsarlik içinde oldugunu, bunun uluslararasi bir kriz oldugu için yasanmadigini savundu.

Davutoglu, bir gazetecinin CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun "Ittifak kabul ederse aday olurum." açiklamasiyla ilgili soruya söyle cevap verdi:

"Herkesin, her genel baskanin, cumhurbaskani adayi olma hakki vardir. Bu, Cumhuriyet Halk Partisi içinde karar verilebilecek bir husus. Ittifak karar verecekse ittifak içindir. Su an biz Millet Ittifaki'nin bir parçasi degiliz tabii. Bütün partilerle yakin temas içindeyiz, herkesle görüsüyoruz. Memleket meselesi söz konusu oldugunda kimseyi dislamayiz. Ama bu bizim gündemimizde olan bir konu degil."

TTK'nin norm kadrosuyla ilgili soru yöneltilen Davutoglu, yaklasimlarinin emekçinin, halkin yararina olan bütün sanayi tesislerinin, bütün üretim tesislerinin korunmasi oldugunu vurgulayarak sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin tek bir sanayi üretim tesisini tek bir istihdam alanini dahi feda etme lüksü yoktur. Bugün istihdam en önemli ekonomik sorun halindeyse bu meseleyi ele alirken böyle bakmak icap eder. Ayni zamanda TTK'nin ciddi bir rehabilitasyondan geçirilmesi lazim, yani üretim kapasitesi, dünya pazarlarina ulasimi ve üretim teknolojisinin yenilenmesi bakimindan."

- "Bizimle benzer düsünen partilerle de görüsür, is birligi yapariz"

Davutoglu, "Cumhurbaskani adayiniz var mi?" sorusu üzerine, bunun gün geldiginde konusulacagini belirterek "Önemli olan hangi vizyonla ülkeyi yöneteceginiz, kimin yönetecegi ikinci sorudur. Ama biz kendi kadrolarimiza güveniyoruz tek basina Türkiye'yi selamete çikaracak birikime sahip oldugumuza inaniyoruz. Ittifak gerekirse de ilkesel bazda bizimle benzer düsünen, ayni düsünen partilerle de görüsür, is birligi yapariz gerekirse." diye konustu.

"Olasi ittifak durumunda HDP ile ittifak yapar misiniz?" sorusunu ise Davutoglu, "Su an herhangi bir ittifakta degiliz. Öyle bir gündem, gündeme geldiginde konusulur." diye cevapladi.

Davutoglu daha sonra partisinin Il Baskanligini ziyaret etti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasi, Genel Maden Isçileri Sendikasi ve Memur-Sen Il Temsilciligi de ziyaret eden Davutoglu, kent merkezinde esnafla görüstü, berber dükkanina girerek saçlarini düzelttirdi.

Kaynak: AA