Türkiye'nin Hartum Büyükelçiligi, Sudanli Basarili Ögrencileri Ödüllendirdi

Türkiye'nin Hartum Büyükelçiligi, Sudan'da üniversite giris sinavinda dereceye giren ögrencilere ödül verdi.

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Irfan Neziroglu, sinavda ilk 10'a giren ögrenciler ve ailelerini baskent Hartum'daki bir Türk restoraninda agirladi.

Neziroglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Geçen yil oldugu gibi bu yil da üniversite sinavinda ilk 10'a giren ögrencilerle bir araya geldik. Kendilerine Türkiye Burslari hakkinda bilgi verdik." diye konustu.

Geçen yil ilk 10'a giren ögrencilerin tamaminin Türkiye'de burslu okuduklarini belirten Neziroglu, bu gençlerin de egitim hayatlarina Türkiye'de devam etmeleri arzusunda olduklarini söyledi.

- "Türkiye'de egitim kaliteli ve eglenceli olacak"

100 üzerinden 97,1 puan alarak Sudan birincisi olan Usame Ahmed El Misbah, elektrik mühendisi olmak istedigini belirterek "Türkiye'deki arkadaslarimdan gerekli bilgileri topladim. Türkiye’de egitim görmenin kaliteli ve eglenceli olacagina inaniyorum." dedi.

Birinciligini paylasan ve Türkiye’de tip fakültesinde okumak istedigini söyleyen Riil Ebubekir Siddik ise ülkesine dönüp ögrendikleriyle halkina hizmet etmek istedigini dile getirdi.

Siddik, "Asya ve Avrupa'nin kesistigi Müslüman bir ülke olan Türkiye'de okuma firsati bulursam sevinirim." seklinde konustu.

- "Çocuklarimiz emin ellerde olacak"

Makine mühendisligi okumak isteyen Agyed Ebuzeyd'in babasi Ebuzeyd Muhammed de iki ülkenin kültürünün birbirine yakin oldugunu vurgulayarak "Çocuklarimiz orada okursa onlar için endise duymam. Orada emin ellerde olacaklarini düsünüyorum." ifadesini kullandi.

Program, Büyükelçi Neziroglu'nun ögrencilere hediye takdimiyle sona erdi.

Kaynak: AA