Kop Daginda Kar Ve Tipi Ulasimi Olumsuz Etkiledi

Dogu Karadeniz’i Dogu Anadolu’ya baglayan en önemli karayolu güzergâhlarindan 2409 rakimli Kop dagi geçidinde etkili olan kar yagisi, tipi ve sis nedeniyle agir tonajli araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Kop Daginda Kar Ve Tipi Ulasimi Olumsuz Etkiledi
Sabah saatlerinde baslayan ve kisa sürede 15 santimetreye ulasan kar kalinligi nedeniyle Bayburt - Erzurum sinirindaki Kop daginda ulasimda aksamalar meydana geldi.

Özellikle tirlarin hazirliksiz yakalandigi kar yagisi nedeniyle kayganlasan yolda bazi agir tonajli araçlar yolda kaldi. Karayollari ekiplerinin kar temizligi ve tuzlama yaptigi güzergâhta sis nedeniyle görüs mesafesi 20 metreye kadar düstü.

‘Meteorolojik uyari’

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlügü’nden Dogu Anadolu’nun güneydogu kesimleri için kuvvetli yagis uyarisinda bulunuldu.

Açiklamada, “Yapilan son degerlendirmelere göre; pazartesi sabah saatlerinden itibaren Dogu Anadolu’nun güneydogusunda görülecek olan yagislarin, Hakkari ve Bitlis il geneli Batman’in kuzey (Sason) ve Siirt ve Sirnak’in dogu, Van ve Mus’un güney ilçelerinde yogun kar (20-45 cm), Siirt ve Sirnak çevreleri (900 m alti rakimli kesimler) ile Batman’in güneyinde kuvvetli yagmur ve karla karisik yagmur (35-60 kg/m2) seklinde Sali (21.12.2021) günü gece saatlerine kadar etkili olmasi beklendiginden sel, su baskini, ile buzlanma ve don olayina bagli olarak ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.” denildi.
Kaynak: İHA