Bayburt Üniversitesi Ögrencilerine TÜBITAK Programlari Proje Yazma Egitimi Verildi

Bayburt Üniversitesinde ögrencilere, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) programlari proje yazma egitimleri verildi.



Bayburt Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesince ön lisans, lisans ögrencilerine, 2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi kapsaminda verilen proje yazma egitimleri tamamlandi.

Dede Korkut Külliyesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonunda, Saglik Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinin ve ögrencilerinin katilimiyla gerçeklestirilen toplantiya, Rektör Yardimcisi ve Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Savas Bülbül baskanlik etti.

Prof. Dr. Bülbül, proje kültürünün, ögrencilerin kendi kisisel gelisimlerine önemli katkilar saglamasi, beraberinde genis ufuklar açarak yarinlarindaki hayalleri için bir köprü rolü oynamasi nedeniyle büyük önem tasidigini söyledi.

Egitim programi kapsaminda Saglik Bilimleri Fakültesi Dr. Ögretim Üyesi Fatma Cebeci tarafindan "2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi"na iliskin basvuru rehberi, basvuru formlari, proje süreçlerine ait detaylar ve basvuruda uyulmasi gereken hususlar ile ilgili sunum yapti.

Saglik Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi Dr. Ögretim Üyesi Bülent Bayraktar ise TÜBITAK projelerinde proje mantigi, özgünlük, çarpan ve yaygin etkilerinin belirlenmesi konularinda bilgi verdi.

Kaynak: AA