Yaban Keçilerinin Envanteri Çikartiliyor

Adiyaman’da Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekipleri yaban hayatinin önemli unsurlarindan birisi olan yaban keçilerinin envanterini çikartiyor.

Yaban Keçilerinin Envanteri Çikartiliyor
Yaban keçilerinin sayimini yapmak için geceden yola çikan Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekipleri sabahin ilk isiklariyla birlikte rakimi yüksek daglik bölgelere ulasiyor.

Yaban keçilerinin bulundugu bölgeye yakin yerde araçlarini park edip, ates yakan ekipler kahvaltilarini burada yapiyor. Gün agarinca yaban keçileri ekipler tarafindan sayilma basliyor. Yaban keçilerinin envanteri ve popülasyonunu belirlemek için dürbünler ile kilometrelerce uzaktaki keçilerin yasini, cinsiyetini ve bölgesini belirliyor. Ekipler zorlu kis sartlarina aldiris etmeden bir bölgeden baska bölgeye geçerek, karli bölgelerde de sayimlara devam ediyor. Bir hafta sürecek olan Adiyaman’da ki yaban keçilerinin envanter çalismasiyla erkek ve disi keçilerin sayilari yaslariyla birlikte belirlenecek.

Adiyaman’da yaban keçilerinin yasadigi Koru, Hisar-Sengil, Halluf, Zivar, Ulubaba, Olgunlar, Meydan, Akdag, Çekirge, Akçali ve Sincik Sahkolu sahalarinda önceki yillarda yapilan sayimlarda yaban keçisi sayisinin 3 binin üzerinde oldugu biliniyor.
Kaynak: İHA