Sultangazi'de Kentsel Dönüsüm Projesi Ile 30 Aile Ev Sahibi Oldu

Sultangazi’de, kroniklesmis sorunlarindan biri daha çözüme kavustu. Ilçede sosyal donati alanlarinin artirilmasi amaçli baslatilan kentsel dönüsüm projesiyle 30 vatandas yeni birer ev sahibi olurken, ilçede yeni sosyal donati alanlarina kavusuyor.

Sultangazi'de Kentsel Dönüsüm Projesi Ile 30 Aile Ev Sahibi Oldu
Sultangazi Belediyesi ilçede sosyal donati alanlarinin artirilmasi amaciyla kentsel dönüsüm projesi kapsaminda, ilçenin kroniklesmis sorunlarindan birini daha çözüme kavusturdu. Proje kapsaminda, konutlari donati alanlarinda kalmis (Park, Çocuk Bahçesi, Yol vb. Kamu hizmet alanlarinda) 30 vatandas, magdur olmadan TOKI’den yeni konut sahibi olurken, tahliye edilen 48 bin 246 metrekare donati alani ise ilçeye kazandirilacak.

“Yaklasik 50 bin metrekarelik bir alani sehre sunuyoruz”

Ailelere evlerinin anahtarini teslim eden Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun: “Depreme dayanikli olmayan yapilara karsilik T.C. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz Murat Kurum’un talimatiyla ve TOKI üzerinden yapilan organizasyonla 30 adet daireyi biz onlar adina devir aldik. Bugün burada da komsularimiza donati alanlarinda bulunan yerleri birakmalari karsiliginda bunlari devir ediyoruz. Elbette belli bir ücret karsiliginda devir ediyoruz. Ama Sultangazi Belediyesi olarak enkaz bedellerine karsilik TOKI’ye 2 milyon borçlanmayi biz ödeyecegiz. Ancak komsularimiza 250 bin ile 450 bin arasindaki borçlanmayi 20 yil vade ile ödeyebilecekleri sartlari sunmus olduk. Bugün onlar mutlular. 40 yildir süren sorun onlar açisindan çözülmüs oldu. Yaklasik 50 bin metrekarelik bir alani sehre sunuyoruz” dedi.



“35 yildir oturdugumuz ev belediye park alaninda kalmisti”

Yeni bir ev sahibi oldugu için mutlulugunu dile getiren Metin Isik: “Çok heyecanli ve mutluyum. 35 yildir oturdugumuz ev belediye park alaninda kalmisti. Bu yillardir çözümlemiyordu ve biz bunun kaygisi içerisindeydik. Ayrica depremden dolayi da hasar görmüstü binamiz. Baskanimiz bunu çok kisa bir zamanda çözdü. Baskanimiza ve emegi geçen herkese tesekkür ederim” diye konustu.

“30 senelik bir kangren olmustu ne zaman yikilir diye bekliyorduk”

Belediye baskanina tesekkür eden Hayrettin Biricik: “Çok mutluyuz, 30 senelik bir kangren olmustu orasi bizim için ne zaman yikilir diye bekliyorduk. Baskanimiz geldikten sonra bu konuya el atip yardimci oldu ve sorunu çözdü. Belediyemize tesekkür ederim Bizim önceki evimiz 120 metrekareydi burasi da ayni ölçüde hiçbir kaybimiz yok” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA