Sehzadeler'de Üreticilere Meyve Fidani Dagitildi

Manisa Büyüksehir Belediyesi ile Il Tarim ve Orman Müdürlügü isbirliginde Sehzadeler ilçesi Sancaklibozköy Mahallesinde Ihracata Yönelik Erkenci Kayisi Üretimini Gelistirme Amaçli 9 bin 360 kayisi fidani üreticilere dagitildi.

Sehzadeler'de Üreticilere Meyve Fidani Dagitildi
2021 yilinda Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Meyveciligin Gelistirilmesi Projesi kapsaminda bin üreticiye 100 bin adet ayva, badem, ceviz, zeytin, cennet hurmasi, kayisi, incir ve menengiç dagitimi gerçeklestirilecek. Bu kapsamda Sehzadeler ilçesindeki meyve üreticilerine de fidanlari teslim edildi. Sancaklibozköy Mahallesi Kiraz Alim Merkezinde düzenlenen meyve fidani dagitim törenine Manisa Büyüksehir Belediye Meclisi MHP Grup Baskanvekili Mehmet Güzgülü’nün yani sira Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, Büyüksehir Belediyesi Daire Baskanlari, MHP Sehzadeler Ilçe Baskani Sener Özten, sube müdürleri ve meyve üreticileri katildi.

Fidan dagitim töreni Saygi Durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Ardindan açilis konusmalari yapildi.

Kiraza alternatif ürünler olusturuluyor

Programda ilk konusmayi Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk yapti. Öztürk, “Kuzey Yarim kürenin ilk kirazini çikartan yörede meyvecilikle ilgili bu projeyi yapmaktan gurur duyuyoruz. Burada ihracata yönelik en kaliteli ürünler üretilerek, ülkemize katma deger saglaniyor. Biz bu sene Tarim ve Orman Bakanligi, Manisa Valiligi, Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Sehzadeler Belediyesi bütçelerinden faydalanarak farkli projeler gerçeklestirdik. Desteklerinden dolayi Bakanligimiza, Valiligimize, Büyüksehir Belediyemize tesekkür ediyorum. Kiraza alternatif ürün olarak kayisi ve incir dagitimi gerçeklestiriyoruz. Hayirli ugurlu olsun” diye konustu.



"Fidanlarimiz toprakla bulusuyor"

Manisa Büyüksehir Belediye Meclisi MHP Grup Baskanvekili Mehmet Güzgülü de törende konusma yapti. Geçtigimiz hafta Meyveciligin Gelistirilmesi Projesi kapsaminda Demirci’de bir program düzenlediklerini hatirlatan Güzgülü, “5 yil önce, Demirci’den hünnap projesi ile ilgili destek talebi geldi. Biz de Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligimizin çalismasiyla projenin faydali olacagini öngörüp, Büyüksehir Belediye Meclisimizden karari geçirdik. Daha sonra Demirci’nin Sögütçük bölgesinde hünnap dagitimlarini gerçeklestirdik. O bölgede hünnap projesi gelisti. Aradan geçen iki yil içinde fidanlar büyüyüp ürün vermeye baslayinca bölgedeki muhtarlar ürünleri ile birlikte bize bir ziyaret gerçeklestirdiler. Bu ziyarette o kadar mutluydular ki, mutluluklarini görmeliydiniz. Tüccarlar tirlarla bölgeye gidip ürünleri aliyorlar ve Istanbul halinde satisini gerçeklestiriyorlar. Geçen haftaki ziyaretimizde de Demircili arkadaslar, projenin köye geri dönüsü baslattigini, ekonomik gelirin arttigini belirterek tesekkür ettiler. Insallah burada da dagittigimiz fidanlar, toprakla bulusup ürün vermeye basladiktan sonra, mahallemize ilimize ve ülkemize deger katacaktir. Sizlere katilimlarinizdan dolayi tesekkür ediyorum, fidan dagitim töreninin hayirli olmasini temenni ediyorum” diye konustu.



Kurumlara tesekkür ettiler

Manisa Büyüksehir Belediye Meclisi MHP Grup Baskanvekili Mehmet Güzgülü’nün konusmasinin ardindan Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik bir konusma yapti. Çelik, Sancaklibözköy’de düzenlenen törenin hayirli olmasini dilerken, üreticilere destekte bulunan kurumlara tesekkür etti.

Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara da yaptigi konusmada, “Kurumlarin isbirligi içerisinde hazirladigi bu program için çok tesekkür ediyorum. Bölgedeki ürün çesitliligini arttirmak çok önemli. Insallah bu fidanlar, ilimize ülkemize katma deger saglayacaktir. Bugüne kadar yapilan destekler için Tarim ve Orman Bakanligimiza, Manisa Büyüksehir Belediyemize, Il Tarim ve Orman Müdürlügümüze tesekkür ediyorum. Hayirli olsun” diye konustu.

Konusmalarin ardindan protokol üyelerinin katilimi ile üreticilere Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Il Tarim Orman Müdürlügü isbirliginde 9 bin 360 adet kayisi fidaninin dagitimi gerçeklestirildi.

Manisa Büyüksehir Belediyesi 5 bin 360 fidani yüzde 75 hibeli olarak üreticilere dagitirken, 4 bin fidanin temini de YIKOB tarafindan gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA