(Özel) Istanbul'da Güpegündüz Oto Hirsizligi Açiklamasi Babasi Haberlerde Gördügü Oglunu Yakalatti

Kagithane’de bir genç fiyat sorma bahanesiyle girdigi isyerinin kulübesinden kasla göz arasinda aldigi anahtarla park halindeki otomobili çaldi. Hirsizlik anlari kameralara yansirken hirsiz, babasinin kendisini haberlerde görerek ihbar etmesiyle polis ekipleri tarafindan yakalandi. Hirsizlik anlarinda uyusturucu madde etkisinde oldugunu söyleyen süpheli, gözaltina alindi.

(Özel) Istanbul'da Güpegündüz Oto Hirsizligi Açiklamasi Babasi Haberlerde Gördügü Oglunu Yakalatti
Kagithane Merkez Mahallesi’nde meydana gelen olayda kimligi belirsiz sahis, cadde üzerindeki bir isyerinin kulübesinde bulunan araç anahtarini kasla göz arasinda aldi. Sahis ardindan isyerinin karsisinda park halinde duran araci çalarak kayiplara karisti. Otomobil sahibi Isa A. isyerine gelip anahtarini almak istediginde yerinde olmadigini gördü.

Kasla göz arasinda hem anahtari hem de araci çaldi

Bunun üzerine Açman, isyeri çalisanlarina araç anahtarinin yerinde olmadigini söyledi.

Çalisanlarindan durumdan habersiz oldugunun anlasilmasi üzerine güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Görüntülerde aracin anahtarinin kimligi belirsiz bir sahis tarafindan alindiktan sonra otomobilin çalindigi ortaya çikti. Isyeri çalisanlarinin ihbari üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, kamera görüntülerini incelemeye alarak sahsin kimligini belirlemek için çalisma baslatti. Öte yandan kameralara yansiyan olayda, süphelinin isyerinde yalniz kaldiktan sonra kulübeye girerek anahtari aldigi ve araci çaldigi görülüyor. Sahis daha sonra araci çalisir vaziyette birakarak olay yerinden ayriliyor.

“Nalbura girip çimento kaç para falan diye soruyor sonra araci çaliyor”

Olayla ilgili konusan isyeri sahibi Çaglar Çalik, “Eleman buraya geliyor, önce bir saga sola bakiniyor ne var ne yok diye. Sonra kafasinda az çok projeyi olusturuyor. Nalbura girip çimento kaç para falan diye soruyor. Zaten bizim orada kameralarimiz var surati net bir sekilde görünüyor. Oradan çiktiktan sonra arka tarafa dogru giderken arkadaslar o tarafa geçmek yasak diye uyariyor. ‘Tamam o zaman’ deyip geri dogru gelirken gözü bekçi kulübesine takiliyor. Orada biraz duraksayip bekçi kulübesinin içine dogru bakiyor ve o sirada oradaki anahtari görüyor. Etrafi biraz kontrol ettikten sonra hizlica kulübeye dönüp kasla göz arasinda anahtari alip buradan yürüdükten sonra arabayi kesfedebilmek, hangi araba oldugunu bulabilmek için karsi tarafta, caddede volta atiyor. Arabayi kesfettikten sonra karsidaki süitin orada çam agaçlari var onlarin arasinda pusuya yatip yolun trafik olmasini bekliyor. Trafik olsun ki buradan karsi taraf gözükmeden ben arabayi alip gideyim diye düsünüyor sanirim. Sonra arabayi aliyor ama tam bizim dükkanin önünden degil karsidaki dönercinin yan yolundan girip arka taraftan kaçiyor. Projeyi önceden çizmis yani kafasinda. Daha sonra aracin sahibi arkadas geldi ve benim araba nerde diye sordu. Kimsenin daha hiçbir seyden haberi olmadigi için ‘Nasil yani? Ne demek nerede’ diye sorduk. Ona saka yaptigimizi düsündü ‘bir yere mi gönderdiniz benim arabami’ diye sordu. Bunun sakasi olmaz diyerek gidip sikayette bulunmasini söyledik” dedi.



“Babasi haberi görüyor ve bu benim oglum diyor”

Çalik, “Sonra bizim sirketin kameralarindan baktik meger o basta fiyat soran elemanin arabayi alip götürdügünü gördük. Emniyete, her yere bildirildikten sonra arabayi yalnizca Çeliktepe tarafinda bir sokakta kamera kayitlarinda görüyorlar ve sonra arabadan iz yok. Daha sonra belki bir faydasi olur diye sosyal medyaya haber verildi.

Burada yapilan röportajin akabinde aksam haberlerinde sahsin babasi haberi görüyor ve bu benim oglum diyor. Yanilmiyorsam çocuk uyusturucu falan kullaniyormus ve babasiyla problemleri varmis. Babasi haberlerde görünce emniyeti arayip bu benim çocugum deyip emniyet mensuplarini haberdar ediyor. Emniyet mensuplari çocugu aldiktan sonra verdigi ifadede de büyük bir ihtimalle uyusturucu etkisinde oldugunu hatirlamadigini söylüyor. Arabayi da Sanayi mahallesinde çalisir halde birakip kaçiyor. Arkadaslar da arabayi orada o sekilde buluyorlar” diye konustu.



Babasi haberlerde görüp ihbar edince yakalandi

Çalismalar devam ettigi süre içerisinde otomobil sahibi ve isyeri çalisanlari güvenlik kamera görüntülerinin sosyal medyada paylasti. Haber sayfalari araciligiyla hizla yayilan görüntüleri izleyen Ismet K., araci çalan kisinin oglu Hakan K. oldugunu gördü. Bunun üzerine Baba K. polis ekiplerini arayarak otomobili çalan kisinin oglu oldugunu söyledi.

Ismet K.’nin ihbari üzerine adrese giden polis ekipleri, Hakan K.’yi yakaladi. Gözaltina alinan genç ifadesi alinmak ve sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Ifadesinde araci çaldigini kabul eden Hakan K., hirsizlik esnasinda uyusturucu madde etkisinde oldugunu ve sonrasinda çaldigi araci çalisir vaziyette birakarak kaçtigini söyledigi ögrenildi. Emniyette islemleri tamamlanan Hakan K.’ya adli islem yapildi.
Kaynak: İHA