Milli Egitim Destek Verdi, 6 Kadin Bir Yilda 3,5 Milyondan Fazla Maske Üretti

Amasya Milli Egitim Müdürlügü’nün olusturdugu atölyede görevlendirilen usta ögretici 6 kadin, bir yilda 3 milyon 745 bin adet cerrahi maske üretti.

Milli Egitim Destek Verdi, 6 Kadin Bir Yilda 3,5 Milyondan Fazla Maske Üretti
Salginin ilk günlerinde saglik tesislerinde görev alan personel için dikis makineleriyle gönüllü olarak koruyucu maske üreten Amasya Halk Egitim Merkezi’nde görevli 6 usta ögretici bir yil önce Sehit Gültekin Tirpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde olusturulan atölyenin yolunu tuttu. Makine ve ekipman destegiyle hizli sekilde seri üretime baslanan atölyede il genelindeki bütün okullarinin ihtiyaci olan maskelerin ücretsiz tedariki saglandi. Ayrica fabrikalara maske satilmasiyla okulun döner sermayesine katkida bulunuldu.

Atölyedeki üretim faaliyetlerini inceleyen Amasya Milli Egitim Müdürü Ömer Coskun, “Bir yilda 3 milyon 745 bin maske ürettik. Okullarimizin ihtiyaçlari dogrultusunda ücretsiz maske temin ediyoruz. Kazandirdigimiz yeni makineyle de küçük çocuklarimiz için de özel maske üretimine basladik” dedi.

Salgin sürecinin sonuna kadar maske üretiminin sürecegine deginen Coskun, sonrasinda bebek ve hasta bezi üretimi yapmanin planlari arasinda oldugunu belirtti.

Salginin ilk döneminde “Her maske, bir hayat, bir nefes” sloganiyla gönüllü olarak maske üretimine basladiklarini hatirlatan usta ögretici Sebahat Kiliç, bir yil önce tasindiklari bu atölyede saglanan kosullarin da etkisiyle virüse yakalanmadan üretimi sürdürdüklerini söyledi.

Okul yöneticilerinin teknik destegiyle 5 arkadasiyla birlikte gün boyunca maske üreten Fatma Çetin ise maske, mesafe ve hijyen kurallarina dikkat edilmesini istedi.
Kaynak: İHA