Milletvekili Arvas Açiklamasi 'Van'da Saglik Yatirimlari Artiyor, Hizmet Çitasi Yükseliyor'

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, 2022 yatirim tekliflerini Saglik Bakani Dr. Fahrettin Koca ile görüstü.

Milletvekili Arvas Açiklamasi 'Van'da Saglik Yatirimlari Artiyor, Hizmet Çitasi Yükseliyor'
Milletvekili Arvas, yapilan görüsmenin ardindan yaptigi açiklamada, Van genelinde saglik hizmetlerindeki çitayi yükseltmek amaciyla Bakan Koca ile bir araya geldiklerini belirterek, “2022 yili yatirim programini istisare ettigimiz ikili görüsmede, Van’da devam eden ve planlanan saglik yatirimlari konusunda önceliklerimizi ilettik. Proje asamasinda bulunan 150 yatakli Tusba Devlet Hastanesi, 50 yatakli Gevas Devlet Hastanesi ve 75 yatakli Baskale Devlet Hastanesinin 2022 yilinda ihale edilmesini talep ettik. Birinci basamak saglik hizmeti olarak nitelendirilen, koruyucu saglik hizmetleri sunan ve bölgesinde toplum sagligini gelistirmeye yönelik faaliyet gösteren toplum saglik merkezleri ve aile saglik merkezleri konusunda tespit ve teklif edilen yatirimlari da bakanimiza bildirdik” dedi.

AK Parti Milletvekili Arvas, son dönemde yapilan yatirimlarla artan hastane sayisi ile birlikte saglik hizmetlerine erisimin kolaylastigini ifade ederek, Tusba ilçe sinirlari içinde 23 bin metrekare alanda insa edilen Alkol ve Madde Bagimliligi Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bagimliligi Tedavi Merkezinin (ÇEMATEM) yaklasik bir aydir poliklinik hizmeti sundugunu, madde bagimlilarinin tedavilerine baslanildigini kaydetti.

Ayni sekilde insasi ve donanimi tamamlanan Çaldiran Devlet Hastanesinde de vatandaslara hizmet verilmeye baslandigini ifade eden Milletvekili Arvas, insaatlari devam eden Ercis 30 ünitlik Agiz Dis Sagligi Merkezi, 25 yatakli Bahçesaray Devlet Hastanesi ve Tusba Saglikli Hayat Merkezi, Ipekyolu Saglikli Hayat Merkezi ile Ipekyolu Bostaniçi Saglikli Hayat Merkezinin tamamlanmasi ile birlikte Van’in saglik altyapisinin daha da güçlenecegini bildirdi. Türkiye’de örnek bir 112 acil komuta merkezinin yapildigi bilgisini de paylasan Milletvekili Arvas; 65 panelvan, 7 paletli, 4 motosiklet, 4 özel donanimli, 1 helikopter ve 3 adet çelik paletli Snowtrack ambulans ile hizmet verildigini belirtti.

AK Parti Milletvekili Arvas, Türkiye’nin salginla mücadelesinin devam ettigini de hatirlatarak vatandaslarin maske, mesafe ve temizlik kurallarina riayet ederek, asi olmalari çagrisinda bulundu. Van’da birinci doz asilama oraninin yüzde 84, ikinci dozunda yüzde 72 oldugunu bildiren Arvas, mevsim itibariyle vaka sayisinda artis olabilecegini, tedbirin elden birakilmamasini istedi.
Kaynak: İHA