Macaristan'in Ankara Büyükelçisi Matis, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi Açiklamasi

'AA fotograflarini seçmek gerçekten çok zor bir isti çünkü harika fotograflar gördüm' 'En hizli ve en kaliteli sekilde, günün aniden çikan haberlerini AA sunuyor. Fotograflari da gerçekten çok güzel ve artik hemen hemen sanat olmaya basladilar'

Anadolu Ajansinin "Yilin Fotograflari" oylamasina katilan Macaristan'in Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, yasam kategorisinde oyunu "Dolunay'in güzelligi" fotografi için kullandi.

Matis, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin Türkiye ve dünya gündemiyle ilgili önemli kareleri arasindan seçilerek belirlenen "Yilin Fotograflari"ni oyladi.

AA'nin Yilin Fotograflari oylamasini degerlendiren Matis, "AA fotograflarini seçmek gerçekten çok zor bir isti çünkü harika fotograflar gördüm." dedi.

Matis, yasam kategorisinde Dogukan Keskinkiliç'in, baskentte aksam saatlerinde beliren dolunayin Ankara Kalesi ile olusturdugu güzel görüntüyü yansitan "Dolunay'in güzelligi" adli fotografini seçti.

Ankara'da yasayan diplomatlarin baskentle özel bagi oldugunu söyleyen Matis, "Türkiye'nin baskentini çok seviyoruz. Buradaki yasam özel, Kale'nin güzelligi de tabii ki var. Türkiye'ye gelen Macar heyetleri olabildigince Ankara Kalesi'ne götürmeye çalisiyoruz. Bazen gündüz, bazen aksam gidiyoruz ki Ankara'yi buraya gelen Macarlar görsün. " diye konustu.

- Matis'in spor kategorisindeki fotograf seçimi "El ense"

Spor kategorisinde ise Matis, Gökhan Balci'nin, 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri, baspehlivanlik ikinci tur müsabakalarinda Baspehlivan Ali Gürbüz'ün rakibiyle kiyasiya mücadelesini anlatan "El ense" adli fotografina oy verdi.

Matis, kendisinin 2015 yilinda Edirne'deki müsabakalarda Ali Gürbüz'ü sahsen de izledigini anlatti.

- "Türk itfaiyecilerinin ne kadar kahraman oldugunu gösteren güzel bir fotograf"

Matis, haber kategorisinde ise oyunu Elif Öztürk Özgöncü'nün, Fatih'te bir is yerinde çikan ve çevredeki bazi binalara da siçrayan yangini söndüren itfaiye ekiplerini yansitan "Yorgun kahramanlar" baslikli fotografini seçti.

Türkiye için 2021'in yanginlar açisindan zor bir yil oldugunu söyleyen Matis, "Türk itfaiyecilerinin ne kadar kahraman olduklarini gösteren güzel bir fotograf. Türkiye'de itfaiye sistemini 1860'li yillarda kuran bir Macar'di, Ödön Szechenyi idi. Bir Türk olarak Ödön Pasa olarak kabul edildi." diye konustu.

Matis, Szechenyi'nin, Istanbul'da yasayip bu kentte vefat ettigini ve mezarinin da Istanbul'da bulundugunu anlatti.

AA'yi internet sitesi ve telefon uygulamasi üzerinden takip ettigini belirten Matis, "En hizli ve en kaliteli sekilde, günün aniden çikan haberlerini AA sunuyor. Fotograflari da gerçekten çok güzel ve artik hemen hemen sanat olmaya basladilar." dedi.
Kaynak: AA