KKTC'de Siddetli Yagis Ve Firtina Uyarisi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meteoroloji Dairesi, cumartesi gecesinden pazar gece yarisina kadarki sürede siddetli firtina ve yagis uyarisinda bulunurken, Güney Kibris Rum Kesimi (GKRK) Meteoroloji Dairesi ise "Carmel" adi verilen ve Israil’den gelecek olan firtinaya karsi alarm verdi.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meteoroloji Dairesi, bu aksam saat 20.00’den Pazar gece yarisina kadar olan süre için kuvvetli yagis ve firtina uyarisi yayimladi. Söz konusu sürede bölgede saganak ve gök gürültülü saganak yagislar etkili olacak, metrekareye 21 ila 50 kilogram yagis düsecek. Rüzgarin güney ve bati yönlerden, saatte 39-49 kilometre hiza çikabilecegi, zaman zaman 62-74 kilometreye ulasarak firtina seklinde esebilecegi uyarisinda bulunuldu. Yetkililer ve vatandaslar yasanabilecek olumsuzluklara karsi tedbirli olmaya çagrildi.

Carmel hasara yol açacak

Güney Kibris Rum Yönetimi (GKRY) Meteoroloji Dairesi ise adini Israil’in sira daglarindan alan "Carmel" firtinasina karsi vatandaslari uyardi. Carmel’in Cumartesi aksamdan Pazartesi ögleden sonraya kadar sürecegi ve siddetli yagmur, kuvvetli rüzgar ve uzun siddetli gök gürültüsü birlikte adada hasara yol açmasinin beklendigi belirtilerek halk tedbirli olmaya çagrildi.
Kaynak: İHA