Japonya'da 24 Cana Mal Olan Yanginda Kundaklama Süphesi

Japonya’nin Osaka eyaletindeki bir binada dün çikan ve 24 kisinin ölümüme neden olan yanginda, klinigi atese verdigi düsünülen 61 yasindaki erkegin hastanede tedavi gördügü ve durumunun agir oldugu açiklandi.

Japonya'da 24 Cana Mal Olan Yanginda Kundaklama Süphesi
Japonya’nin Osaka eyaletindeki 8 katli bir binanin 4. katinda dün çikan ve 24 kisinin ölümüne yol açan yanginla ilgili yeni detaylar ortaya çikti. Kundaklama ihtimali üzerine yogunlasan güvenlik güçleri, tanik ifadeleri ve olay yerinden elde edilen bulgular isiginda süpheleri 61 yasindaki bir erkek üzerinde yogunlastirdi. Ismi açiklanmayan süphelinin yanginin çiktigi anda psikiyatri kliniginde oldugu belirlendi. Görgü taniklarinin ifadelerine göre bekleme odasindaki bir isiticinin yanina kese kagidi koydugu belirtilen sahsin, içinde sivi bulunan kese kagidini tekmeleyerek yangini baslattigi ögrenildi. Olay yeri inceleme ekipleri klinigin giris kisminin tamamen kül oldugunu tespit ederken, kurbanlarin ise girisi saran alevler nedeniyle yangindan kaçamadiginin tahmin edildigi belirtildi.

Durumu agir olarak hastaneye kaldirilan süphelinin tedavisinin devam ettigi kaydedildi.

Evinde de dumanlar görülmüs

Süphelinin 24 kisiye mezar olan klinige 3 kilometre mesafede yasadigini dogrulayan komsulari ise dün sabah saatlerinde sahsin evinden de dumanlarin yükseldigini ifade etti.

Polis, sahsin kendi evini de kundaklamaya çalismis olabileceginden süphelenildigini açiklarken, olayla ilgili detayli sorusturmanin sürdügü ifade edildi.

Basbakan Kishida: "Çok trajik bir olay"

Japonya’yi sarsan yangin faciasi ile ilgili açiklamalarda bulunan Japonya Basbakani Fumio Kishida "Çok trajik" olarak niteledigi olay ile ilgili, "Öncelikle fiili durumu nedenleriyle birlikte kavrayarak bir daha yasanmamasi için çaba göstermeliyiz" dedi.

Hayatini kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunan Kishida, yaralanan magdurlara ise en kisa sürede iyilesme temennisinde bulundu.

Kundaklama süphesi

Japonya’nin Osaka eyaletindeki Sonezaki Shinchi bölgesinde bulunan 8 katli binanin 4. katindaki bir klinik, dün sabah 10.20 sularinda alevlere teslim olmus, nedeni bilinmeyen yanginda 24 kisinin yasamini yitirdigi dogrulanmisti. 4 kisinin yarali olarak kurtuldugu olayla ilgili sorusturma baslatilmisti.
Kaynak: İHA