Gümrük Muhafaza Ekipleri Oto Yedek Parça Ve Sigara Kaçakçilarina

Gümrük Muhafaza ekiplerince Kütahya ve Bursa’da gerçeklestirilen operasyonlarda yaklasik 9 milyon lira degerinde 410 adet araç motoru, kaçak sigara üretiminde kullanilan 700 bin adet makaron, 430 paket tütün ve 680 tüp sigara mentolü ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza Ekipleri Oto Yedek Parça Ve Sigara Kaçakçilarina
Ilk operasyonda Alo 136 Kaçakçilik Ihbar Hattina gelen bir bilgiyi degerlendiren Gümrük Muhafaza ekipleri, Kütahya’da faaliyet gösteren bir oto yedek parçacisinin çok sayida kaçak ürün bulundurdugunu tespit etti.

Belirlenen adreste yapilan aramada, çogunlugu lüks araçlara ait, toplam 410 adet otomobil motoru ele geçirildi. Ele geçirilen esyaya iliskin yasal ithalat islemine dair bir belge ibraz edilemediginden ürünlere el konuldu.

Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügünce gerçeklestirilen bir diger operasyonda, Bursa ilinde bir adreste kaçak sigara bulundurulduguna iliskin gelen ihbar üzerine harekete geçildi.

Bursa’da yürütülen arastirmada süpheli adres tespit edilerek gözlem altina alindi. Gerçeklestirilen çalismalarda ihbari dogrular nitelikte bilgilere erisen ekiplerce operasyon baslatildi. Yapilan operasyonda kaçak sigara üretiminde kullanilan 670 bin bos makaron ile tütünle doldurularak kullanima hazir hale getirilen 30 bin makaron ele geçirildi. Ayrica depoda bulunan 430 paket kiyilmis tütünün yani sira 680 tüp sigara mentolüne de el konuldu.

Gerçeklestirilen iki ayri operasyonda ele geçirilen toplam 9 milyon degerindeki kaçak esyaya iliskin iki sahis hakkinda adli tahkikat baslatildi.
Kaynak: İHA