Fas Krali'ndan Bati Sahra Konusunda Destek Veren Körfez Ülkelerine Tesekkür

Fas Krali 6. Muhammed, Bati Sahra'nin Fas topragi oldugu konusunda kendilerine destek veren Körfez ülkelerine tesekkür etti ve bu ülkelerin güvenlik ve istikrarini savunmayi sürdüreceklerini belirtti.

Kral 6. Muhammed, Suudi Arabistanli mevkidasi Selman bin Abdulaziz ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Baskani Seyh Halife bin Zayid Al Nahyan, Katar Emiri Seyh Temim bin Hamed Al Sani, Bahreyn Krali Hamed bin Isa, Kuveyt Emiri Nevaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ve Umman Sultani Heysem bin Tarik'a mektup gönderdi.

Fas haber ajansi MAP'in yayimladigi mektupta Kral 6. Muhammed, 42. Körfez Isbirligi Konseyi (KIK) Zirvesi'nde Bati Sahra'nin Fas topragi olusuna verilen güçlü destekten duydugu memnuniyeti ve sükrani ifade etti.

Bu ülkelerle kader birligine derin bir inanç duydugunu kaydeden Fas Krali, "Körfez ülkelerinin tutumu, Fas'in, bu ülkelerin güvenlik ve istikrarini müdafaa etme ve stratejik ortakliklari güçlendirme konusundaki istegini artirmaktadir." ifadesine yer verdi.

Suudi Arabistan'in baskenti Riyad'da 14 Aralik'ta düzenlenen 42. KIK Zirvesi'nin kapanis bildirisinde Bati Sahra'nin Fas'a ait oldugunu destekleyen tutarli tavir ve kararlarin önemine isaret edilmisti.

Kaynak: AA