Emniyet Kemeri Takmayan Sürücüler Helikopter Kamerasina Yakalandi

Van’da polis helikopteri destekli yapilan trafik denetiminde emniyet kemeri takmayan ve kurallara uymayan sürücüler tek tek tespit edildi.

Emniyet Kemeri Takmayan Sürücüler Helikopter Kamerasina Yakalandi
Van Il Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü helikopterle havadan genis kapsamli trafik denetimi yapti. Helikopter destegiyle hiz sinirlarini asan, serit ihlali yapan, seyir halindeyken cep telefonuyla konusan ve emniyet kemeri takmayan sürücülere yönelik denetim yapildi. Özellikle emniyet kemerini takmayan sürücülerin görüntüsü helikopterin kameralarina yansidi. Havadan tespit edilen sürücüler Trafik Denetleme Sube Müdürü Ekrem Çiçek tarafindan güzergahta uygulama noktalarinda önlem alan polis ekiplerine bildirdi.

Açiklamalarda bulunan Trafik Denetleme Sube Müdürü Ekrem Çiçek, trafik düzeni ve güvenligiyle ilgili denetimlerinin araliksiz devam ettigini belirtti.

Sürücüler üzerinde algilanan yakalanma risk duygusunu daha dinamik ve aktif tutabilmek için helikopter destekli bir denetim gerçeklestirdiklerini ifade eden Sube Müdürü Çiçek, “Bu denetimlerdeki amacimiz; özellikle sehirlerarasi karayolunda emniyet seridine park etmis olan büyük araçlar, uygunsuz seyir edenler, toplum içinde ‘makas’ olarak tabir edilen yakin takip hususlariyla ilgili denetimlerimizi gerçeklestirmektir. Bu kapsamda emniyet kemeri denetimlerimizi de gerçeklestirdik. Yapilan denetimler kapsaminda emniyet kemeri takma oraninin son yillara göre arttigini görüyoruz. Denetimlerimiz ayni kararlilikla devam edecektir. Helikopter ve drone ile havalarin da elverisli oldugu zamanlarda denetimlerimiz devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA