Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Iyilikte Yardimlasmak Üzere Buradayiz'

Artvin’de STK temsilcileriyle bir araya gelen Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, “Biz iyilikte yardimlasmak ve iyiligi paylasmak, insanlara daha iyi hizmeti nasil götürebiliriz, bunu müzakere etmek üzere buradayiz” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Iyilikte Yardimlasmak Üzere Buradayiz'
Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, “Il Bulusmalari” kapsaminda Artvin’de Sivil Toplum Kuruluslari temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Artvin Il Müftülügünce düzenlenen programda konusan Diyanet Isleri Baskani Erbas, sözlerinin basinda, Kur’an-i Kerim’deki, “Iyilikte ve takvada yardimlasiniz, kötülükte, günahta ve düsmanlikta yardimlasmayiniz” ilahi emri hatirlatarak, “Biz iyilikte yardimlasmak ve iyiligi paylasmak, insanlara daha iyi hizmeti nasil götürebiliriz, bunu müzakere etmek üzere buradayiz” dedi.

Baskan Erbas, ‘Il Bulusmalari’ kapsaminda gerçeklestirdikleri 34. bulusmayi Artvin’de gerçeklestirdiklerini ifade ederek, “Gittigimiz her yerde bu toplantimiz olmazsa olmazimiz. Üniversitemizi ziyaret etmek, talebelerimizle, hocalarimizla hasbihal etmek yine olmazsa olmazimiz. Bütün din görevlilerimizle, ilçe müftülerimizle istisare toplantilarini yapmak olmazsa olmazimiz. Elhamdülillah bu sekilde illerimizi ziyaret ediyoruz. Yarin da insallah Artvin’de ilk defa bir hafizlik merasimi yapacagiz. Hep birlikte hafizlarimizi tebrik edecegiz insallah” diye konustu.

Diyanet Isleri Baskanligi olarak toplumun tüm kesimlerine hizmet etmenin gayretinde olduklarini dile getiren Baskan Erbas, “Bir ayet-i kerimeyi hatirlatmak isterim, Hepiniz toptan Allah’in ipine sariliniz, tefrikaya düsmeyiniz, ayrilip bölünmeyiniz. Bu ayet-i kerimeyi Istiklal Marsi sairimiz Mehmet Akif Ersoy adeta tefsir edercesine söyle söylemis, ’Girmeden tefrika bir millete düsman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.’ Iste biz Diyanet Isleri Baskanligi olarak toplumumuzun her katmanina ulasarak bir çimento olmak durumundayiz, bu vazifeyi yerine getirmeye çalisiyoruz. Türkiye Diyanet Vakfi’nin da destegiyle bunu yapmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Baskan Erbas, Diyanet Isleri Baskanliginin STK’lar, kamu kurum ve kuruluslariyla isbirligi içerisinde çalismalarini yürüttügünü ifade ederek, “Her ilimizde müftülüklerimiz bütün kurumlarla isbirligi içerisinde. Özellikle aile degerlerimizin muhafaza edilmesi noktasinda Valiliklerimizin bünyesindeki Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlüklerimizle isbirligi içerisindeyiz. 438 noktada Aile Dini Rehberlik Bürolarimiz (ADRB) var. ADRB’lerde görevli vaizlerimiz var” seklinde konustu.

4-6 yas grubu Kur’an kurslarini çok önemsediklerini belirten Baskan Erbas, “Bize umut veren, gelecegimizi kendilerine emanet edecegimiz çocuklarimizi yetistirmeye çalisiyoruz. Su ana kadar 10 bin civarinda sinif açtik. 150 bine yakin çocugumuz var. Tavsiye ederim bulundugunuz yerlerde 4-6 yas Kur’an kurslarimizi ziyaret edin çocuklarimizin nesesini, mutlulugunu paylasin” ifadelerini kullandi.

Baskan Erbas’in konusmasinin ardindan konuklar söz alarak duygu ve düsüncelerini paylastilar.

Toplantiya, Artvin Valisi Yilmaz Doruk, Cumhurbaskani Basdanismani Israfil Kisla, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mustafa Sitki Bilgin, Diyanet Isleri Baskanligi Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Hafiz Osman Sahin, Egitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Insan Kaynaklari Genel Müdürü Akif Pusmaz, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Il Müftüsü Hasan Günes ve çok sayida STK temsilcisi ve kanaat önderi katildi.

Kaynak: İHA