Beyaz Kalpler'de Barista Kursu Basladi

2014 yilinda faaliyetlerine baslayan Beyaz Kalpler Egitim ve Gelisim Merkezinde her sektör tarafindan aranan kahve uzmanligi kursu 10 ögrencisi ile egitimlere basladi. 8 ay boyunca sürecek olan bu egitimler toplamda yaklasik 800 saat sürüyor.

Beyaz Kalpler'de Barista Kursu Basladi
Gençlerin özel sektörde is sahibi olabilmeleri amaçlanarak açilan kursta 15-18 yas arasi 10 ögrenci egitim görüyor. 8 ay sürecek egitim içeriginde kahve çekirdeginin yetisme asamasindan ögütülmesine kadar geçirmis oldugu tüm asamalar teorik ve uygulamali olarak ögretiliyor. Beyaz Kalpler Egitim ve Gelisim Merkezi’nde Barista kursu alan ögrenciler kahve çekirdeginden Türk kahvesi, Espresso, Cappucino, Cafe Latte, Macchiato benzeri kahve türlerinin yapimlarini ögreniyor. Ayni zamanda bunlarin yapiminda kullanilan profesyonel espresso makinesi, kahve degirmeni, kati meyve sikacaklari, narenciye sikacagi gibi cihazlarin kullanimini, bakimini ve temizligini de ögrenmis oluyorlar.

Öte yandan taze meyve ve sebzelerden saglikli içeceklerin yapimi da bu kurslarda ögretiliyor. Salatalik, yesil elma, maydanoz ve limondan olusan enfes içecek veya portakal zencefil ve bal ile kis aylari için saglikli içecekler hazirlaniyor. 8 ayin sonunda bir isletmede çalisabilecek yeterli bilgi ve donanima sahip olarak mezun olan basarili ögrenciler, mesleki yeterlilik belgesi alacak. Ayrica Kocaeli Üniversitesi KOÜSEM ile de yapilan protokol kapsaminda ögrenciler KOÜSEM sertifikasina da sahip olacak. Ayrica ögrenciler egitim süresi boyunca Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nden günlük harçlik da aliyor.
Kaynak: İHA